Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako plátek, který před tepelnou úpravou naklepe a po stranách nakrojí, aby se nezkroutil.
2
Po osmažení maso vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku dáme na klínky nebo nudličky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme lehce dozlatova, následně k ní přidáme osmažit na nudličky pokrájený česnekový bok (případně slaninu) a na závěr ještě nasekaný česnek.
3
Do této směsi přisypeme zelí, které můžeme překrájet na kratší kousky, mírně osladíme, promícháme, zaklopíme, ale plamen příliš nemírníme a takto krátce podusíme.
4
Zelnou směs nandáme na talíř a na ní navršíme smažené přírodní maso, nebo maso do zelné směsi vmícháme.
5
Podáváme s brambory, gnocchi, špeclemi či chlebem.