Lahodné tenké palačinky ze špenátového těsta naplněné směsí na cibulce a česneku orestovaných hub a špenátových lístků, servírované polité dipem ze zakysané smetany, česneku a tymiánu.
Mléko se špenátem rozmixujte. Zašlehejte vejce a vmíchejte mouku s trochou soli a pepře. Vymíchejte hladké těsto. Pánev zastříkněte olejem a rozehřejte ho na nižší teplotu. Postupně usmažte palačinky – z jedné strany asi 2 minuty, po otočení už jen minutu. Palačinky by si měly zachovat pěknou zelenou barvu.
2
Připravte si náplň. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, žampiony s hlívou na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte česnek a po 1 minutě houby. Ochuťte lístky tymiánu, solí a pepřem, restujte 5 minut. Vsypte špenát a nechte ho zavadnout.