kg
vepřová kýta
na libové plátky, raději z šálu nežli z ořechu
2
ks
rozšlehané vejce
1
lžíce
mletá sladká paprika
4
špetka
sůl
2
špetka
moučkový cukr
1
špetka
pepř mletý
4
špetka
solamyl (bramborový škrob)
3
špetka
kari
4
stroužek
česnek
rozmačkaný
tuk na smažení
olej, sádlo nebo ztužený tuk
Postup přípravy receptu
1
Maso naklepeme po obou stranách na cca 0,5 cm tlusté plátky a vložíme je do umíchané marinády ze všech ingrediencí. Necháme v ledničce odležet alespoň 12 hodin a smažíme stejně jako obalované řízky, tedy středně rychle 3-4 minuty po každé straně. Ihned podáváme - je to minutka.
2
Příloha: nejlépe s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. Možno i s hranolky nebo vařenými brambory. Dobrou chuť.
3
Poznámka: Vepřovou kýtu můžete nahradit také libovou vepřovou plecí, kotletou, kuřecím či krůtím prsem.