• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
Napište svůj komentář k receptu

Vánoční košická kapustnice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vánoční košická kapustnice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí nejlépe domácí
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 2
      ks klobása
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      hrst sušené houby
    • 4
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
2
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
3
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, do hrnce k zelí vložíme všechny druhy klobás. V první fázi přípravy dáváme pozor na klobásu. Cca po 20-30 minutách klobásy vyjmeme na talíř a nakrájíme na kolečka.
4
Zelí dále vaříme, dokud není měkké.
5
V misce důkladně rozmícháme hladkou mouku se smetanou. Přidáme do vařícího se zelí. Necháme přejít varem min. ještě 5 minut.
6
Do jiné misky jsme vložili sušené houby a zalili studenou vodou. Necháme převařit alespoň 5 minut.
7
Nakonec vložíme do polévky převařené sušené houby a vložíme nakrájenou klobásu.
8
Bez této polévky pro mne neexistují ty pravé Vánoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 12. 2006 10:56

    Pán Polácek, je to velmi sympatické, ze bez tejto polievky pre väs neexistujú Vianoce. A co tak Polnocná omsa, celá rodina spolu, vianocný stromcek atd.?

  • jana bazlerova | 30. 11. 2006 16:39

    terezka dakujem skusim sa poobzerat a popytat :) hlavne ze ju bolo dostat som myslela ze tu ju nepoznaju :(

  • Maruš | 30. 11. 2006 16:23

    Paní Terezko,děkuji za vysvětlení.Z vinné klobásy dělám tzv.zapékance.Klobásy se pečou v kynutém těstě.U řezníka je mají v době svátků,jinak je v obchodech málo vidím.A ty neuzené klobásy hodně bývají v létě,je jich více druhů,nabízejí je na gril.Tak zase obhlédnu.

  • Tereza Jarčušková | 30. 11. 2006 15:44

    Bielu neúdenú klobásu bolo dostať v Carrefoure, ale teraz neviem, či to Tesco nechalo alebo nie. U nás pred Vianocami dostať neúdenú surovú klobásu aj v mäsiarstvách.Maruš, je rozdiel medzi vínnou klobásou a bielou klobásou. Vínnu cítiť za vínom ( aj chuť ), kdežto biela je presne taká ako sa pripravuje klobása, len sa nedá vyúdiť. Je proste surová, ibaže pripravovaná bez papriky, preto má bielu farbu.

  • Mirka G. | 30. 11. 2006 15:33

    My dávame do štedrovečernej kapustnice údeného kapra, až do sivestrovskej údené mäso a klobásy.

  • Maruš | 30. 11. 2006 14:49

    Polévku z kysaného zelí vařím na Silvestra a je hlavně dobrá na Nový rok,na poopiční stavy :-)) Je hodně různých receptů a tady bych se chtěla zeptat na tu klobásu.Pod pojmem bílá klobása mám představu,že je to tzv.vinná klobása,nebo se ještě prodávají neuzené klobásy,určené ke grilování.Děkuji.

  • jana bazlerova | 29. 11. 2006 14:41

    Tak co ja viem tak nasi odjakziva davali do kapustnice klobasy a masove gulky mnam:) len by ma zaujimalo ci niekto neviem ci sa da zohnat biela klobasa aj v cechach nikde som ju nevidela :(

  • Marienka | 23. 12. 2005 15:20

    Pokial viem,tak podla krestanskych tradicii sa na Stedry den vzdy jedla kapustnica bez masa. Takze udene alebo klobaska do tradicnej stedrovecernej kapustnice nepatria, ta sa davala do kapustnice az na Silvestra.

  • Lenka | 13. 11. 2005 19:48

    u nás doma máme najradšej kapustnicu, ktorá je kyslá až "svrbí za ušami";) takže doporučujem nepreplachovat a silnejšie povahy možu vynechať i smotanu:) neúdená klobása je nutná:))) dobrý recept:)

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2005 06:49

    Kapustnica u nás na východe skutočne musí byť. Každý ju robí inak, ale prečo kapustu preplachovať ? Veď vyhodíte do kanála to, čo je v zime a v kyslej kapuste najcennejšie - množstvo vitamínu C a minerálov. Ak je kapusta príliš kyslá, stačí pri varení doliať vodu, tým sa zriedi. A rozhodne nevariť dlho. Uvarená zelenina ( teda aj kapusta ) má byť chrumkavá. Uvarená neznamená rozvarená. Inak ste ma inšpirovali, pridám recept na kapustnicu ako ju varíme my. Prajem vám, aby vám aj tento rok chutilo, aj keď je to ešte ďaleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Klobása Klobása - uzená Kysané zelí Smetana ke šlehání Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Ananasová čína

Ananasová čína

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
21
Himalájská campa cestovní, základní recept
Himalájská campa…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 14. 10. 2025: Koho čeká důležité rozhodnutí a kdo narazí na nepříjemnou pravdu?

Denní horoskop na úterý 14. 10. 2025: Koho čeká důležité rozhodnutí a kdo narazí na nepříjemnou pravdu?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Vánoční košická kapustnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact