• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
Napište svůj komentář k receptu

Vanilkové soufflé

autor: pavelk2000
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vanilkové soufflé
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • co pořebujeme
    • 45
      g hladká mouka
    • 45
      g cukr krupice
    • 25
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce vanilkový extrakt
    • 2
      lžíce vaječný koňak
  • ozbobít
    • máslo na vymazání formiček
    • cukr krupice na vysypání formiček
    • zmrzlina k podávání
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Budete potřebovat plnotučné mléko, hladkou mouku, cukr krupici, máslo, vejce, vanilkový extrakt a pak další dochucovací prostředky. Já zvolila vaječný koňak. Troubu si dejte nahřívat včas. Mističky vymažte a vysypte. Tohle množství vystačí na 3 mističky o objemu 200 ml naplněné až po okraj plus možná malinko zbude, záleží na velikosti bílků.
2
Začněte s rendlíkem a metličkou. Smíchejte mouku s trochou mléka do hladké kašičky. Přidejte zbytek mléka a odměřených 35 g cukru. Promíchejte a zahřívejte na středním plameni na malé plotýnce. Za stálého metlání čekáme, až se začne uvolňovat pára a následně začne vše houstnout. Celkem tenhle proces potrvá 2–3 minuty. Jak uvidíte, že u dna začíná směs podezřele špatně jít, sejměte z plamene a už jen ve vzduchu stále míchejte ještě minutku. Je to makačka, ale pak to za to bude stát. V tu chvíli můžete přidat vanilkový extrakt a vaječný koňak. Hned se bude míchat lépe. A dokud je vše horké také máslo. Homogenní hmotu nechte vedle chladnout.
3
Oddělte žloutky od bílků. Do jen vlažného základu vmíchejte žloutky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak při šlehání přisypávejte postupně zbylých 10 g cukru a vyčkávejte, než sníh nebude úplně tuhý. Jednu čtvrtinu jeho objemu vmíchejte něžně do směsi. Pak pomocí stěrky spojte vše dohromady. Hned můžete plnit mističky a vkládat do vyhřáté trouby.
4
* prvních 5 minut nechte teplotu na 200 – 190°C
5
* na dalších 7 až 8 minut ztlumte na 175 °C
6
* po nějakých 12 až 13 minutách dejte teplotu úplně na nulu a nechte v troubě ještě asi 4 minuty
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky s ořechy

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky kakaové

Vanilkové rohlíčky kakaové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Soufflé
Moučníky Dopolední svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Vaječný koňak Vanilkový extrakt Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

17
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Vanilkové soufflé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact