Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
testo bylo trosku tuzsi, nic mene, trochu vyteka to rozhodne ale jak upecete tak to neni vylozene ta kobliha jemna mekka je to tuzsi tvrdsi nic moc no sklamalo me to dost
majka
|12. 4. 2017 11:17
Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!
majka
|12. 4. 2017 11:16
Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!
Šurovská
|3. 6. 2015 13:44
Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné?
Gita
|3. 6. 2015 10:50
Taky jsem je zkusila a už víc ne...buchty jsou lepší, smažené koblihy příliš nezdravé-i když výýýborné, to je jasné :-[
Anička
|2. 6. 2015 19:11
Nám chutnaly a je mi jedno jak se jim říká. Nevyteklo mi nic a byly nadýchané jak se patří a kdo tvrdí, že jsou tuhé, má spíš problém s rukama a nenechá těsto pořádně nakynout. Navíc nejsou olejové, takže u nás zabodovaly u všech.
Nechápu, jak tento recept může mít hodnocení 1-. Koblížky to nejsou, výsledek chutná a konzistence připomíná šátečky. Náplň mi také vytekla a to jsem se pokoušela obě poloviny k sobě přitisknout 2x. Také ty "kolbížky" po 13 minutách na 170 stupňů rozhodně upečené nebyly. Buď je v tom postupu chyba nebo má autor kouzelnou troubu.
Hanka
|12. 4. 2015 20:35
Tak dneska jsem zkousela a napln mi vytekla u vsech krome jedne,takze jsem to pojmenovala buchtove tlamicky
Hanka
|12. 4. 2015 20:33
Dnes jsem zkousela,s koblihama to nema nic spolecneho,testo celkem tuhe,nakonec z toho vznikli jakesi kupky plnene marmeladou,chutnalo to dobre,ale ...... hledala jsem recept na koblihy,majitelku by jsem rada poprosila o prepsani nazvy,protoze tohle koblihy opravdu nejsou,testo se da ale vyuzit k jine buchte
K
|3. 4. 2015 17:32
Koblihy to nejsou, ale přidala jsem rozinky a vznikl vynikající lehký mazanec ;-)
johanka
|30. 1. 2014 10:54
Taky mi moc nejely, ještě je mám na talíři, jindy jsou hned pryč, ale to jsou smažené. Do koblížků jako takových mají hodně daleko.
alenka
|26. 1. 2014 18:49
tak těsto kyne tak i kdyby to byla chut buchet to neva hlavně a se to zbaští :-) :-\ :-[
Tak jsem je právě dopekla. Souhlasila bych s tím, že jako smažené koblížky rozhodně nechutnají, ale to snad ani nikdo nemůže očekávat. Pro mě je to dobré těsto jak na buchty (ať už dělané tradičně v pekáčku nebo jako koblížky na plechu) tak i na smažené koblížky (odkrojky jsem osmažila tradičně v přiklopeném hrnci a byly vynikající). Jen bych asi přidala více cukru.
Tak už jsou koblihy na plechu. Snad se povedou. Klidně ať chutnají jako buchty, hlavně, aby z nich nevytekla náplň, jak si hodně pekařek stěžovalo na Mimibazaru, kde je tento recept také.
xx
|3. 3. 2011 14:03
:-D si náka mlsná ne...
Milena
|14. 2. 2011 14:48
Ja jsem je delala jsou to buchty a ne koblihy ma daleko ke koblihum uz je delat nikdy nebudu.Docela se divim ze to nekomu muze pripominat koblih :-)