Cibulku dáme do většího kastrůlku a smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje. Osolíme. Tofu rozlámeme na menší kousky a přidáme k cibulce, zalijeme vodou (nebo zeleninovým vývarem) a vaříme asi 5 minut. Pak ponorným mixérem vše rozmixujeme. Pokud je pomazánka málo slaná nebo příliš hustá přidáme sojovou omáčku nebo trochu oleje. Výsledkem musí být jemná krémovitá pomazánka. Chladnutím ještě víc zatuhne. Dochucovat můžeme dle libosti, například i jemně nastrouhanou mrkví nebo šťávou z červené řepy.
2
Množství na 4 - 6 chlebů. Můžeme použít i tofu bílé, kořeněné... .
3
Bez pšeničného lepku a 100% veganské :-)) Tofu = sýr ze sóji. Dá se smažit, restovat se zeleninou, opékat, přidávat do salátů, polévek... .