• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinské (rychlé) kysané zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Na 2,5 litru kysaného zelí
    • 3
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks mrkev větší
    • sůl
    • sušené brusinky - nejsou nutné

Postup přípravy receptu

1
Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zeleninu promícháme se solí (dal jsem dle vlastní chuti, množství nebylo uvedeno), ale nemačkáme příliš silou, aby zelí zůstalo křupavé.
2
Zelí vrstvíme do sklenic a každou vrstvu stlačíme, ale nedusáme, jako v tradičním českém receptu. Jen se snažíme minimalizovat vzduchové prostory a získat trochu šťávy.
3
Když je nádoba (použil jsem velkou sklenici) plná, posadíme do jejího otvoru menší sklenici naplněnou vodou, která bude zatěžovat zelí.
4
Celé překryjeme plátnem a ovážeme. V teple necháme fermentovat sedm dní - poté je možné zelí již konzumovat - a následně přemístíme do chladna, kde vydrží měsíce (prý, to nemám vyzkoušené, protože se už snědlo).
5
Pokud pustí hodně šťávy, lze odstranit závaží (sklenici s vodou), nádobu uzavřít víčkem a skladovat.
6
Kolik brusinek a kdy se přidají se v receptu nepsalo, ale typoval bych to hned na začátek. Když jsme ochutnali poprvé (po týdnu), tak jsme se moc netvářili, protože jsme zvyklí na to naše kysané, ale pak nám zachutnalo a docela mi bylo líto, že jsem ty brusinky nepřidal, protože si je v tomto zelí dovedu klidně představit. ...tak někdy příště :-)
7
Recept jsem dostal jako novinový výstřižek, zřejmě z nějakého časopisu, ale původ netuším. Název a postup jsem zachoval.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavináče
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkové zelí Mrkev Sůl Sušené brusinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Mexické "Guacamole"

Mexické "Guacamole"

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Pečený losos

Pečený losos

Housky

Housky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

169
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact