• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
Napište svůj komentář k receptu

Pravé maďarské lečo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 74
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks vejce nejsou nutná
    • pepř mletý
    • 1
      kg paprika (zelené a červené)
    • 3
      ks klobása
    • koření Pišta nebo Anna (nutno koupit v nějakém obchodě s maďarskými potřebami nebo si nechat dovézt)
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky podle chuti, které také opražíme tak 3 - 4 minutky. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme do měkka asi 15 minut opět bez pokličky. Papriky a rajčata mají dost vody která vám vydrží. Dusíme na velmi mírném ohni, dochutíme solí a pepřem.

RADA: Co dělat s nadbytkem zeleniny?

2
Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté, za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

3
Nakonec přidáme: pro milovníky pikantnějšího leča: Pištu (pálivý paprikový krém). Pro milovníky jemného leča: Annu (sladký paprikový krém). Takto jsem se to tady v Maďarsku naučil a je to moc dobré!

RADA: Zkuste klasické lečo dle časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Košíčky maďarské babičky

Pizza velmi podobná té právé z pizzerie

Pizza velmi podobná té právé z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tom1990 | 3. 8. 2022 14:07

    podobný mému oblíbenému <a href="https://bestrecepty.cz/recept/babiccino-leco-s-klobasou-nejlepsi-madarske/">leču</a>

  • recepty73
    recepty73 | 26. 8. 2016 10:23

    ...netuším, proč není vidět můj minulý komentář, ale psal jsem, že lečo bylo výborné a že nejde oznámkovat u vyzkoušených jedničkou! ...bylo by škoda hodnotit dvojkou, i když jak jsem zjistil, se tady poslední dobou hodnotí asi podle "ksichtu" i recepty, které nikdo ani nestačil uvařit :-( ...kdo to tu nezná a neví, že se dá hodnotit i přes spodní hodnocení nad komentáři, nic lepšího než dvojku k dispozici nemá :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 8. 2016 11:59

    ...nejde hodnotit za jedna vyzkoušený recept :'( ...musí se zadat jednička nad komentáři, pak teprve dát recept jako vyzkoušený ...jedničku zakrývají emotikony a nejlepší známka je tudíž dvě, což by mě v tomto případě mrzelo :-X ...o pravosti maďarského leča se dohadovat ale nebudu...

  • Eva | 10. 10. 2015 20:54

    Viděla jsem několik verzí tiramisů po česku, ale v itálii jen jednu verzi. mascarpone, vejce, piškoty, amareto, káva, kakao, cukr

  • igor | 3. 7. 2015 15:29

    Vždy mě velmi udivuje debata o pravosti toho či onoho pokrmu, co tam určitě patří a co v žádném případě. Např. tiramisu se v každé části Itálie dělá jinak, nemluvě o pizze a jiných pravých italských pokrmech. Tak nejspíš ti praví madarští předkové pocházejí každý odjinud....

  • Jana | 5. 5. 2015 13:54

    Koukám, že i v Maďarsku jsou recepty na lečo různé, babička je z Maďarska a lečo jsme vařili vždy podle ní tzn do hrnce s nakrájenou zeleninou a ostatními ingrediencemi přidat 2-3 hrsti rýže a dusit. Po změknutí rýže teprve zahustit vejci . Je to moc dobré. :-) Podávat s chlebem .

  • Akamu | 31. 3. 2015 21:00

    Recept super, sice sem bál že bez dušení nebude zelenina měkká, ale v pohodě. Nesehnal sem avizované koření, tak sem použil adžiku, taky dobrý. Snad příště se předzásobím

  • Klára | 24. 1. 2015 07:42

    To, či toto lečo je "pravé", nebudem diskutovat. Madarsko bolo krajinou, odkial pochádzali moji starí rodičia, rodičia a aj ja. Varím tradičnú madarskú kuchynu. Som v neustálom styku s mnohymi príbuznymi a stále sa navstevujeme. Nikdy som v leči nevidela klobásu či inú údeninu. Je to tradičné jedlo, ked dozrieva paprika a rajčiny. Ide o vyuzitie nadmerného mnozstva tejto zeleniny, ktorá sa nedá skonzumovat len v salátoch. Je to čisto zeleninové jedlo - bez klobásy a bez vajec. To je zvyk z Čiech a Slovenska, pretoze kvalita a chut papriky a rajčín je iná a potrebuje sa zvyraznit (dochutit) údeninou a vajciami.

  • zoltan | 21. 8. 2013 13:04

    Moj kokot je stiplavejsi :-D

  • Blanka | 7. 3. 2013 15:30

    Mě taky... :-D

  • Eli | 25. 9. 2012 12:38

    Já jsem zase nikdy neslyšela o pražení na oleji :)) jinak v knize o dětské stravě jsem četla,že nekteré druhy zeleniny(špenát,brokolice a další) by se měly dusit právě bez pokličky,protože jinak ztratí většinu důležitých vitaminů.budto podlité,nb lépe na pařáčku,jde to...

  • spacirka | 19. 7. 2012 12:04

    no doporucujem pridat jednu dve stiplave papriky - daju sa kupit na trhu. :-)

  • radka | 17. 7. 2012 11:28

    :-D

  • Eva | 6. 7. 2012 11:37

    Recept OK, ale rozesmálo mě, jak máme "dusit" bez pokličky.

  • kaka | 15. 6. 2012 13:07

    a je z toho sračka.tohle v maďarsku nevaří!

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 16:04

    Oblíbené lečo už od dětství, přesně takhle jednoduše je dokonalé, nic jiného do něj nepatří. A s čerstvým chlebem.. :-) Kupované nemá šanci!

  • Vlastes | 30. 11. 2011 16:36

    Já ho dělám ještě trochu jinak s Jalapeňos a trochou piva. :-P ;-)

  • Martin | 25. 10. 2011 23:37

    Dnes jsem po dlouhých letech a hlavně v mládí jsem lečo moc rád neměl. Dnes premiéra podle receptu a vynikající! Děkuji :-)

  • Antik | 13. 9. 2011 12:02

    dal jsem tam chilli omacku od HEINZ davam ji skoro do vseho co ma byt pikantni ale chce to s citem jinak :'(

  • Lukas | 20. 7. 2011 15:17

    Jen tak pro informaci,.... Prave madarske leco se dela BEZ vajec ...

  • Michael | 8. 7. 2011 11:45

    zkus Sambal Oelek

  • Tom | 16. 1. 2011 00:13

    Pišta se u nás prodává, viděl jsem v Hypernově.

  • Petr Kucín | 22. 8. 2009 18:50

    Použil jsem feferonovou pastu ADY. Jedlé :-))

  • Olga Zehnalová | 21. 8. 2009 18:34

    "Pištu" mi nosieval z Maďarska náš známy, ale teraz ho dostať napr. v Bile. Je to taká pasta z feferoniek, veľmi štípe, tak treba s tým veľmi opatrne. Ja ju používam do gulášov a všade tam, kde sa žiada ostrosť a štipľavosť. Balené je to v malých pohárčekoch s červeným obalom s nápisom Pišta. Annu nepoznám.

  • Petr Kucín | 21. 8. 2009 15:16

    Pištu ani Annu nemám, teď do Maďarska nepojedu -:)) co je tomu podobné u nás ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Maďarský Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Klobása Koření Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

47
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
44
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
40
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
30
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Pravé Americké Lívance
Pravé Americké Lívance
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
  • Recepty.cz
  • Pravé maďarské lečo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact