Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte křupavou slaninu, vidličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promíchejte. Zahustěte strouhankou a opět promíchejte.
2
Uzené maso nakrájejte na malé kostky a půlku cibule nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm orestujte dozlatova, pak promíchejte s uzeným masem a nechte vychladnout.
Mokrýma rukama vytvořte v dlani nejprve placičky, na ně dejte po lžíci uzeného a poté vytvarujte kulaté knedlíky. Bude jich přibližně 16. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek osolené vody a knedlíky v ní vařte 8 minut.
4
Zatím připravte vídeňskou cibulku na ozdobení. Zbylou cibuli nakrájejte na půlkolečka. Promíchejte je v misce s moukou, osolte a opepřete. V kastrůlku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a cibuli v něm osmažte dozlatova. Hotovou nechte okapat na papírové kuchyňské utěrce. Knedlíky podávejte s červeným zelím posypané cibulí a nasekanou petrželkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)