Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno, slabě zaprášíme solamylem, jemně osolíme, přidáme vejce a dle potřeby přidáváme hrubou mouku. Té dáváme tolik, aby nám vzniklo středně tuhé těsto, do kterého půjdou dobře zabalit kousky prejtu.
3
Naplněné knedlíky odkládáme na pomoučněný stůl spojem dolů, pak všechny najednou naházíme do vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou odlepíme od dna a po vyplavání krátce povaříme, cca 4-5 minut, podle tloušťky těsta. Nejlepší je, když jeden vytáhneme a vyzkoušíme, zda je vařený.
4
K hotovým knedlíkům se nejlépe hodí jako příloha kysané zelí, knedlíky je dobré posypat smaženou cibulkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|29. 1. 2016 07:57
Receptu jsem se trochu bála. Nemám ráda, když se neuvádí váha, protože nemám ještě moc dobrý odhad, ale tady se nedalo nic zkazit. Postupovala jsem krok za krokem podle návodu a knedlíky byly jedna báseň a manželovi jsem s nimi udělala úplné pomyšlení. Mmmmmmmmmmm :-*
Hanka
|7. 6. 2015 09:58
V pátek jsem vyndala z mrazničky kus prejtu a včera jsem s ním vyzkoušela naplnit knedlíky. O prejt už nikdo moc nestál, ale o knedlíky byla doslova bitva a všichni jsme si pochutnali.
Svatková
|25. 10. 2014 15:04
Neočekávala jsem,přiznávám,takové dobré jídlo.Děkuji.
Vlasta Soukupová
|30. 12. 2013 11:46
Nejdřív jsem se bála, protože vařit bez udaného množství mi moc nejde, ale povedlo se. Povedlo se a taky velmi chutnalo, děkuji.
Jaruš
|18. 4. 2013 15:03
Vážně moc dobré :-) , knedlíky jsem naučená vařit sice v páře, ale to je detail a se zelíčkem... no prostě jsme se nacpali k prasknutí.
Antonie Petrová
|15. 3. 2012 16:23
Pamatuji si na dobu, kdy je dělali v naší nádražní restauraci a chtěli za ně pár kčs. To už je bohužel dávno pryč i s nádražní restaurací, občas je uvařím, jsou rychlé, levné a výborné.
Petáková
|22. 2. 2012 11:36
Dělala jsem už vaše prejtové placky, které nám chutnaly a tak jsem zkusila i knedlíky a znova musím recept pochválit, se zelím jsou super.