Vejce, cukr a teplou vodu šleháme do pěny a poté postupně přidáváme ostatní přísady. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný pekáč a připravenou tvarohovou nápní, kterou dáme do pytlíku na zdobení nastříkáme ve vlnkách po celé ploše těsta. Pečeme asi 30 minut při 180 °C - já pekla v horkovzdušné troubě 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marta
|26. 3. 2016 18:31
Vyborný koláč
Martina Tesařová
|27. 11. 2008 12:24
Skvělý koláč!Tvaroh jsem měla jen jeden, u nás na vesnici byl zavřený krám, tak jsem přidala dva bílé jogurty, díky pudinku to zhoustlo i tak, navrh jsem dala ananas, aby to nebylo tak obyčejný. No prostě mňam. Nevím, zda má cenu známkovat, recept je starší, ale dávám jedna.
Miloslava
|6. 7. 2007 19:51
pekla jsem již několikrát, nahoru jsem dala švestky z loňské úrody z mrazáku - pudink byl výborný, náplň ztuhla a švestky nepustily tolik šťávy - jen se zaprášilo - zítra upeču s poslednými švestkami loňské úrody - letos žádné nejsou
HANA Bíňovcová
|4. 7. 2007 14:22
jdu to skusit ma ám tady dva tvarohy a nevím co s nimi
Evík
|5. 5. 2007 09:50
hodnocení na jedničku
Evík
|5. 5. 2007 09:49
já tam přidala jak puding,tak ty žloutky aje to mooooooooc dobré.No a ještě chutnější je přidat nahoru nějaké to ovoce a je to opravdu mnamka
Di
|24. 11. 2006 09:20
Ten pudink je tam proto, aby náplň ztuhla, čili nahrazuje vejce nebo žloutky. já dávám do tvarohových náplní pro jistotu oboje - dnes jsou tvarohy jemné, tudíž nepříliš husté.
Hana Rožníčková
|24. 11. 2006 09:16
Kristýno, ten vanilkový pudink je tam potřeba. Proč všude cpát vejce, pudink to krásně zahustí..Tak holt se musí trochu zatlačit, aby vytékala náplň sama....
Kristýna Hederová
|24. 11. 2006 09:05
Ten vanilkový pudink tam je k ničemu, spíš bych tam dala 2 žloutky, aby ta náplň ze sáčku vytékala sama.
Gábina Houšková
|13. 11. 2006 13:02
je to něco jako prošívaná deka, tu máme také rádi
Pavla
|13. 11. 2006 12:08
Zní to moc lákavě, určitě to o víkendu vyzkouším :-)