g
růžičková kapusta
očištěná od nevzhledných lístků, cca
120
g
anglická slanina
nebo moravská, váhalova... cca
1
stroužek
česnek
nasekaný větší
Postup přípravy receptu
1
Očištěné kapustičky dáme zhruba na 3-4 minuty (dle jejich velikosti) povařit do vroucí osolené vody. Pak je scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě, aby si zachovaly barvu. Na cedníku je necháme okapat.
2
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Můžeme je také před obalením potřít česnekem nebo hořčicí. Plátky osmažíme v rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova, pak je vyndáme na teplý talíř a do výpeku přidáme osmažit předvařené okapané kapustičky s pokrájenou slaninou a nasekaným česnekem. Osolíme dle chuti (můžeme použít i sojovou omáčku).