Nejdříve si připravíme nádivku: máslo, cukr, 2 vejce utřeme do pěny. V trošce mléka rozmícháme pudink a vanilkový cukr, ve zbytku mléka rozmícháme tvaroh, přilijeme pudink a vmícháme utřenou hmotu.
2
Pak zpracujeme těsto, vyválíme a na plechu zvedneme kraje asi na 2 cm. Sem tam poklademe libovolné ovoce i kompotované a nalijeme připravenou nádivku. Pečeme asi 3/4 hodiny v mírné troubě. Je to sice složitější, ale je to pochoutka.
Na přípravu úplně jednoduchý, chuťově božský. Pokud stačí pořádně vychladnout, skvělá chuť se ještě znásobí. Peču opakovaně.
zdenka
|21. 2. 2016 18:36
Tak jsem včera vyzkoušela - dávám za 1. Nepeču moc často, ale toto se povedlo. Chuťově výborné. Dala jsem jeden tvaroh klasický a jeden odtučněný ,řidší. Dala jsem podle zdejších rad trochu méně mléka, i tak byla nádivka dost řídká - ale opravdu krásně ztuhne. Rovněž doporučuji menší plech, dala jsem 2 vanilkové cukry , kompotované broskve. Pekla jsem na 170 asi hodinu , měla jsem řez trošku vyšší než na obrázku (menší plech) ale tak jsem to chtěla. Příště dělám s kiwi. Pokud se vše povede, po vychladnutí a pár hodin odležení nemá chybu.
Béťa
|25. 2. 2014 20:31
Bože to byla ale dobrota,před malou chvílí sem to dopekla :-)
klára pešinová
|2. 11. 2013 17:17
na to že mi je 12 let a peču vše co se dá tento nám moc chutnal....doporučuji všem vyzkoušet a moc prosím od autora tohoto receptu ještě něco přidat za recept děkuji
Taky jsme vyzkoušely, s čerstvými mandarinkami, chuťově moc dobré. Dělala jsem přesně podle návodu, těsto se nedrobilo, ale dalo trochu práce ho zpracovat a rozválet na plechu. Jinak plech jsem měla malý a myslím, že to bylo optimální. Pekla jsem na 170 a bylo hotovo za 35 minut. Všem chutnalo ;-)
Zaujal mě obrázek u tohoto receptu, měla jsem doma nadbytek odtučněného tvarohu, tak jsem se do toho pustila. Opravdu moc dobré. Doporučuji všem vyzkoušet.
Slávka Loderová
|17. 9. 2008 15:11
Vynikajúci. Dakujem za recept. Dávam 1.
Radka Křížová
|14. 8. 2008 09:58
na jakém plechu pečete? já jsem pekla na velkém a řezy byly hodně nízké a tím pádem i dost vysušené. Jinak jsou chuťově moc dobré,ale pro příště asi na menším plechu...
Lol@
|29. 9. 2007 17:23
Pekla sem na 140 asi hodinu a čtvrt.Kraje přepečené (ale ne spálené) a uprostřed takové nedopečené.Chuťově je výborný,ale na kousky se mi nepodařilo jej nakrájet.Prostě buchta na lžičku,kterou už asi péct nebudu:((((
Baruška Bartošová
|14. 7. 2007 07:12
Včera jsem vyzkoušela a všem moc chutnala, náplň byla zprvu moc řídká a bála jsem se, že už taková zůstane, ale nakonec krásně ztuhla, všichni si moc pochutnali, dávám za 1
Danila
|27. 10. 2006 10:53
Dnes jsem dělala řezy.Těsto bylo moc drobivé,přidala jsem tam vejce.Zatím je to v troubě,tak uvidím.
Zdena z JM
|14. 8. 2006 06:34
Celkem dobrý,ale těsto se dost drobilo.Pekla jej dcera,tak nevím,možná udělala někde chybu.Příště bych tvaroh trochu víc osladila.
Markéta
|9. 4. 2006 14:51
Aleno, ten pudink se přidává nevařený. Mám také vyzkoušeno, že postup při přípravě náplně je možno zjednodušit - máslo rozpustit, výkonným mixérem rozmixovat s tvarohy,pudinkovým práškem, cukrem, vejci a trochou mléka. Když je hmota krémová, přilít zbylé mléko a domixovat dohladka. Je to otázka chviličky.
Alena Slámová
|24. 3. 2006 11:11
Prosím Vá, můžete mi napsat, jestli se do těch řezů dává pudink vařený a nebo,jak jsem pochopila já, se rozmíchaný pudink v mléce bez bez uvaření nalije do rozmíchaného tvarohu? Předem díky za odpověď.
eva
|4. 1. 2006 09:19
Super recept! Báječné na tomto receptu je, že se dá pokaždé udělat jinak...jiné ovoce a podle mě i jiný puding - mám v plánu vyzkoušet různé kombinace. Ale taky to nemůžu dělat moc často, jinak bych už byla jako koule:-)) Všíchni, co ochutnali, byli taky nadšení...
Lenik D.
|21. 11. 2005 11:29
Opravdu se po těchto řezech zaprášilo.Udělala jsem ji pro kamarády na kolaudační oslavu a během 15 minut byl plech pryč.Dávám taky jedničku.
Anonym
|17. 11. 2005 18:36
Obměna tohoto koláče je již na těchto stránkách několikrát
Janinka
|17. 11. 2005 10:45
Výborné, rychlé, přidala jsem pár mražených jahod a je to jedna velká lahoda! Do vaničkového tvarohu toho mléka stačí asi opravdu méně (Markétko díky za radu!). Dávám jedničku!
Lenka S
|28. 8. 2005 13:44
Tak tohle asi už nemůžu dělat, protože bych se brzy neunesla. To je totiž tak dobré, že ho nemůžu nejíst, pokud je v dohledu. Naštěstí chutná i ostatním, takže ho na mě zas tak moc nezbude. Vřele doporučuju všem! Je dobrý i bez ovoce, výborné to bylo s nastrouhanými jablky.
Markéta
|2. 7. 2005 16:43
Také bych ráda poděkovala za recept. Zákusek je výborný! Neměla jsem kostkový tvaroh, tak jsem použila vaničkový a ubrala 100 ml mléka.Trochu jsem se obávala, že náplň neztuhne, ale zbytečně. Náplň má krásně jemnou konzistenci a výtečnou chuť - v kombinaci s třešněmi balada! Děti se po zákusku mohou "utlouct" :-))
Jana Tichá
|11. 6. 2005 21:41
Díky za tenhle recept! Hledala jsem řezy s tvarohem, do kterého bych mohla dát kompotované ovoce - a to je přesně ono. Jen jsem neměla heru a vanilkový puding. Dala jsem máslo a jahodový puding a jahody ze 2 kompotů. Nakonec jsem vychladlý pocukrovala. Nádherně sladěná barva, vynikající chuť - za 1!