Tato thajská klasika si okamžitě získá všechny příznivce asijské kuchyně. Rýžové nudle s kuřecími kousky a spoustou zeleniny jsou totiž naprosto vynikající. Nechybí ani sekané arašídy nebo chilli papričky, které pokrmu dodají příjemně pikantní chuť.
Rýžové nudle namočte před vařením na půl hodiny do studené vody. Mezitím smíchejte rybí omáčku s tamarindovou pastou, cukrem a lžící vody, dobře promíchejte.
2
Ve woku zahřejte dvě lžíce oleje a rychle za stálého míchání opečte maso nakrájené na tenké nudličky. Přendejte jej do misky a nechte stranou. Dejte vařit v hrnci dostatečné množství vody na nudle.
3
Ve woku rozpalte zbývající olej, vhoďte plátky šalotky nebo cibule a restujte asi minutu, přidejte nasekaný česnek a za stálého míchání dál opékejte asi 20 vteřin. Poté přihoďte plátky chilli papričky a na julienne nakrájenou mrkev a ještě několik vteřin prohřejte.
Nudle ponořte do vroucí vody, hned slijte a propláchněte studenou vodou. Přidejte je do woku a další minutu opékejte. Nyní nudle shrňte ke straně a přidejte ještě pár kapek oleje a vlijte vyklepnutá a rozšlehaná vejce. Nechte je ztuhnout, roztrhejte a promíchejte se směsí s nudlemi a podélně pokrájeným cukrovým hráškem. Zalijte tamarindovou omáčkou a dobře promíchejte a prohřejte asi dvě minuty.
5
Přidejte část výhonků mungo a orestované maso. Zamíchejte a ještě chvíli prohřívejte. Rozdělte nudle na talíře, ozdobte zbývajícími výhonky, nasucho orestovanými posekanými arašídy a dílky limetky.