Na mírně rozpáleném oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte obsah sáčku "kari pasta", chvíli poduste, vlijte kokosové mléko a zastříkněte rybí omáčkou, která plně nahradí sůl. Duste na mírném plameni asi 3 minuty, pak přidejte kuřecí maso nakrájené na nudličky, krevety, zázvor nakrájený na tenké plátky, citronovou trávu, chilli a papriku nakrájenou na proužky.
2
Vše ještě krátce povařte a nakonec vmíchejte bazalku. Směs již nevařte, bazalka by se měla jen spařit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Václav
|5. 6. 2012 09:48
citronová tráva se jmenuje citronella a rozhodně nezměkne, prodávají ji například na tržišti SAPA v Praze.
Eleni
|20. 4. 2012 21:21
Je citronovou trávou míněno vousatka citronová? Ta změkne?
Nikola
|17. 1. 2012 19:22
S manželem jsme byli v Thajsku, kde jsme recept odkoukali a doma často vaříme. Doporučuji vynechat fázi osmažení cibulky na oleji. Rozpustit pastu v kokosovém mléce a až pak přidat cibuli s ostatními ingerdiencemi. Je to překvapivé, ale pěkně změkne. Určitě doporučuji vyzkoušet. ;-)