Těstovinový salát je skvělou volbou pro letní oběd i večeři. Dát si ho můžete samotný, nebo jako přílohu k masu, rybám, nebo grilovanému sýru. Skvěle chutná teplý i za studena.
Tři větší papriky dejte na sucho do trouby na 200 – 220°C, pečte zhruba 30 až 40 minut až do chvíle, kdy většina slupky zčerná. Po vytažení plech zakryjte na pár minut potravinovou fólií. Po několika minutách můžete papriky oloupat. Oloupané papriky nechte vystydnout.
Uvařte těstoviny (tarhoňa, fregola, těstovinová rýže) podle návodu na obalu, slijte a prolijte studenou vodou. Do druhé misky vysypte kuskus a zalijte horkou vodou s lžící vinného octa a špetkou soli. Na jeden díl kuskusu dejte jeden a třetinu dílu tekutiny. Zakryjte potravinovou fólií a nechte dojít.
3
Nakrájejte čerstvé bylinky (ideální je petržel, máta nebo koriandr). Bylinek se nebojte a dejte jich do salátu opravdu hodně. Nakrájejte rajčata a předem pečené papriky.
4
Z kuskusu odkryjte fólii, načechrejte vidličkou a přidejte tarhoňu, bylinky, rajčata, papriky a vše promíchejte. Salát můžete dochutit citronovou šťávou, pepřem a solí. Pokud máte rádi ostrá jídla, přidejte i špetku chilli.