Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme máslo, tvaroh, mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec tužší těsto zlehčíme vmícháním pevného sněhu z bílků.
2
Malou část těsta dáme na dno formy. Do těsta vmáčkneme část švestek, které zakryjeme těstem a opět dáme švestky, které zakryjeme těstem. Můžeme opakovat i 3X, záleží na velikosti švestek.
3
Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a bábovku pečeme na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
4
Vlažnou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Můžeme posypat moučkovým cukrem.
5
*Pokud se nechceme zdržovat skládáním švestek do bábovky, můžeme je pokrájet a přimíchat do těsta rovnou.
Je vyborna, jen mame radsi sladsi buchty, takze priste vic osladim. Ale urcite take pridavam do oblibenych a budu pect znovu. Dekuji za recept
Tereza
|30. 1. 2016 07:44
Davam velkou jednicku, babovka je vynikajici.
Vladěna
|17. 9. 2015 11:49
Děkuji za suprový recept. Je to výborná bábovka, žádná dusivka a švestky jsem naskládala dokonce do čtyřech pater, protože jsem dostala takové mrňousky.