• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks šalotka větší - jemně nasekaná
    • 1
      stroužek česnek jemně nasekaný
    • 375
      ml tarhoňa
    • 750
      ml masox kuřecí
    • 150
      ml parmazán nastrouhaný
    • 50
      ml bazalka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
2
Opatrně přilijeme vývar, zvýšíme teplotu a přivedeme do varu.
3
Teplotu zmírníme, pánev přikryjeme a mírně vaříme, až je torhoni měkké a tekutina je všechna "vsáklá", asi 20-25 minut.
4
Sundáme z ohně, zamícháme sýr a bazalku, dle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

Orzo s brokolicí, rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 18:29

    Nedalo mi to. Dle slovníku, orzo=ječmen. Omlouvám se.

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 16:59

    ORZO se v Itálii používá jako zavářka, snad je to ze žita. Logicky by to mělo být totéž co TARHOŇA

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 16:22

    Môj muž tarhoňu miluje, robievam 800 g, lebo ju odjedá rovno z hrca, a k jedlu by neostalo. Máme ju radi k jedlám, kde sa hodí ryža i cestovina - je to vlastne jedno i druhé. Moja babička ju robievala k mäsu na cibuli so sladkou paprikou, výborné!

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 16:12

    Inak neviem, čo je to orzo v zátvorke. Možno to autorka vysvetlí, tarhoňa sa po maďarsky vyslovuje presne ako po slovensky, len sa píše trocha inak tarhonya.

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 15:17

    Žasnem nad tým, ako sa dá spotvoriť slovo.

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:26

    Obrázok hotovej v rúre udusenej tarhone vkladám do fotogalerie, do prvej sekcie, pozrite sa tam :)))

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:23

    Klárika, nie je to tak, slovenská ryža je cestovina v tvare ryže. Tarhoňa je cestovina pochádzajúca z Maďarska a vždy má tvar malých gulučiek. Tarhoňa sa pripravuje buď klasickým varením v slanej vode , to je väčšinou do polievok, alebo tak, že sa na rozpálenom tuku za stáleho miešania opraží, kým nezíska svetlo hnedú farbu ( pozor na pripálenie ), potom sa zaleje vodou, jemne osolí a vloží do rúry a prikrytá sa udusí do mäkka. Dusiť sa môže aj na ohni, ale v rúre je lepšia. Používa sa potom ako príloha k mäsu a pod. Ale nie je to slovenská ryža, je to iný druh cestoviny.

  • Lenka Hamelová | 1. 9. 2008 10:08

    Po domácku se dá tarhoňa nahradit tzv. strouháním. To je nudlové těsto nastrouhané na hrubém struhadle.

  • Klára Keselyova | 1. 9. 2008 08:57

    Tarhoňa, je cestovina, niekedy v tvare ryže/ hovorí sa aj slovenská ryža/, alebo aj v tvare drobných niekoľko milimetrových guličiek. Pripravuije sa podobne ako ryža. Ja dávam na olej, kode som dala osmahnúť malú, ešte v šupke cibuľku, na to dám tarhoňu, pomiešam,kúsok osmažím, osolím a zalejem vodou, nechám zovriet, pár krát jemne pomiešam, keď vidím, že pekne nabobtnala, vypnem plyn a zakryté nechám dojsť. Je to veľmi dobrá cestovina, najme ku šˇ)tavnatým mesovým pokrmom.

  • Di - | 1. 9. 2008 06:05

    Tarhoňa, pokud vím, je to, co se kdysi u nás dělávalo do polévky pod názvem strouhání. Tedy nastrouhané těsto na nudle. je to maďarská specialita.

  • Evangelina Ciprová | 1. 9. 2008 00:30

    Ještě tak vědět, co jsou to tarhoni nebo torhonia či co. Docela se vsadím, že je nás víc takových, co nemají ani potuchy, o čem tu píšete. A to si myslím, že jsem poměrně kulinářsky vzdělaná osoba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Masox Olivový olej Parmazán Šalotka Tarhoňa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

184
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
101
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
68
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
21
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
20
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact