• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Voňavý sirup z bezinkových květů
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý sirup z bezinkových květů

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 522
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z bezinkových květů
9fotografií
Nahrát fotku
 

Květy bezu mírní teplotu a kašel. Výroba sirupu je velmi jednoduchá a rychlá. Lehká a jemná chuť bezových květů, se nejen perfektně hodí pro letní období, ale také příjemně osvěží.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks citron 3–4ks, ideálně v biokvalitě nebo přepečlivě omytý
    • 80
      g kyselina citronová
    • 40
      ks bezové květy
    • 2
      kg cukr krupice 1,5–2kg (může být krystalový)

Postup přípravy receptu

1
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství! Dvaapůl až tři litry vody nechte přejít varem. Vsypte kyselinu citronovou a poté nechte vychladnout.
2
Květy a na kolečka pokrájený dobře omytý citron (nejlépe v biokvalitě) přelijte v míse zcela vychladlou vodou s kyselinou citronovou, překryjte čistou utěrkou a nechte 24 hodin louhovat.
3
Po této době výluh přeceďte přes jemný cedník vyložený gázou do nerezového hrnce. Vsypte cukr (mělo by ho být tolik, kolik je tekutiny – 1 l tekutiny = 1 kg cukru). Za občasného míchání zahřejte, až se cukr zcela rozpustí a ze dna hrnce začnou k hladině stoupat bublinky.
4
Horkou tekutinu okamžitě vlijte do předem připravených vysterilizovaných sklenic či láhví, uzavřete víkem a dnem vzhůru nechte vychladnout. Pak láhev otočte a uskladněte nejlépe na tmavším a chladnějším místě. Neotevřený vydrží sirup až 365 dní, po otevření skladujte v ledničce maximálně týden.
5
//(Foto: Karel Kita)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malibu
    Malibu | 24. 5. 2024 14:18

    Sirup dělám už po několikáté,a bombové jen doporučuji kyselinu sypat opravdu pomalu jinak vám to vybuble. :D ;)

  • Trimila | 24. 7. 2017 00:16

    To není sirup z bezinkových květů, ale z bezových květů. Bezinky jsou PLODY černého bezu, takže by to znamenalo, že sirup je z plodových květů, což je jasná blbost. To jen pro přesnost. Hledám sirup z bezinek, ale díky neznalosti lidí mi tu vyskakují pod názvem plodů samé sirupy z květů. Ach jo. :(

  • alkantar | 17. 6. 2016 12:25

    Už několíkátý rok podle tohoto receptu dělám skvělý sirup, lze požít i třtinový cukr nebo med ;c)

  • Kristýna | 15. 6. 2016 19:36

    Sirup je fakt bomba! Jen jsem tam místo bílého cukru dala třtinový a nemá to chybu!

  • Tereza | 13. 6. 2016 20:21

    Loni jsem ho vyzkoušela a byl výborný..čím později jsme ho pili, tím byl lepší..díky za super recept

  • Petra | 7. 6. 2016 14:39

    Také se přidám ráda se svojí recepturou, která je osvědčená od babiček a recept je skvělý :) Květy neoplachuji, nepoužívám kyselinu citrónovou a aby se nekazil, přidávám pár kapek alkoholu. Recept na Bezový sirup předávám tady: http://milujemebylinky.cz/recept-na-bezovy-sirup/, ráda se podělím a budu ráda, když se budete inspirovat a sirup si také vyrobíte. Petra

  • Káťa | 1. 6. 2016 17:07

    Ze zkušenosti několikáletého sirupování mám dojem, že nejlepší chuť sirup dostává až tak někdy v prosinci, kdy splyne chuť cukru s bezinkama a má to už ten správný ucelený říz. Jinak já také dávám pod víčko na hladinu kávovou lžičku pálenky a kyselinu citronovou nepřidávám vůbec. Pro lepší chuť rozhodně upřednosňuji třtinový cukr.

  • Káťa | 1. 6. 2016 17:06

    Ze zkušenosti několikáletého sirupování mám dojem, že nejlepší chuť sirup dostává až tak někdy v prosinci, kdy splyne chuť cukru s bezinkama a má to už ten správný ucelený říz. Jinak já také dávám pod víčko na hladinu kávovou lžičku pálenky a kyselinu citronovou nepřidávám vůbec. Pro lepší chuť rozhodně upřednosňuji třtinový cukr.

  • Hanka | 1. 6. 2016 11:52

    Mám dotaz.Co je to bergamot citronový? A jak se používá? A kde se prodává? Zkoušela jsem pěstovat citronovou trávu,ale moc se nezdařilo.Nebyl by oddenek,nebo kopeček? Za odpověď.Hanka.windelkal@seznam.cz

  • žaneta | 30. 5. 2016 11:13

    lehce připálený?,

  • Rypák | 29. 5. 2016 10:33

    To je ale chytrá ta Ivanka, asi blondýnka, že??? :-) :-D :-D

  • Anna | 18. 6. 2015 22:44

    Děkuji za odpověď, je to možné, sbírala jsem u silnice, kde sice žádná auta nejezdí, ale možná to bylo tím. Po čase, kdy se sirup odležel se chuť zlepšila. Příště bych dala méně kyseliny citronové. Anna

  • Pracující mládenec | 16. 6. 2015 14:18

    Vynikající. Ovšem rok je hrooozně dlouhý a já mám zatím jen 27 lahví a jezinky&bezinky odkvétají!!!

  • JanaJanska | 15. 6. 2015 21:25

    Je naprosto zbytečné přidávat kyselinu, stačí bohatě citrony a cukr-konzervanty dostačující. Na 3l vody dávám 2oloupané, vymačkané a zbytek nakrájený, někdy 1pomeranč pro chuť, 40ks květů nechám louhovat do druhého dne. Pak přecedím přes plátno, přidám cukr, zahřeji k bodu varu a do rozpuštění cukru a slévám do lahví. Jako čepičku přiliji 1pol. lž. vodky, zavíčkuji a hotovo.

  • Miluše | 15. 6. 2015 14:36

    Dávkuje se opravdu 1 litr + 1 kg cukru!!!

  • ivana | 13. 6. 2015 10:02

    V receptu je 2 krát napsaný cukr jednou na začátku 1,5-2kg a pak že se dávkuje na 1l -1kg tak nevim asi dám tu druho variantu <3

  • marie | 12. 6. 2015 00:01

    no přece to nevyhodíte..tak bude syrup tmavší do lahve to..naliju thodně teplé,a položit lahve je vyzkoušené..a šup s nima do sklepa..též jsem brala nedavno poslední ze starých zásob..Konzervant je cukr..i kys.citronová

  • Veronika | 11. 6. 2015 12:56

    To může být z citronu nebo také kvalitou květů. Záleží na tom, kde jste sbírala. My pro takové věci jezdíme hooodně daleko od civilizace.

  • Dita | 10. 6. 2015 21:50

    Vynikající, hned jsem naložila další dávku :)

  • Dita | 10. 6. 2015 18:40

    Vynikající :) ..jdu na další várku :)

  • Dita | 10. 6. 2015 18:38

    Vynikající :-) ..jdu na další várku :-)

  • Pavla | 10. 6. 2015 15:37

    Povedl se,je výborný. Ze 2l vody a 2kg krystalu mám cca 3l sirupu. :-) :-) :-)

  • Maja | 10. 6. 2015 07:52

    My dáváme do pět lahví a do mrazaku. A vydrží dlouho :-) .

  • Katka | 9. 6. 2015 17:16

    stačí zakápnout alkoholem - používám vodku - je bez vůně a ta kapka se v tom ztratí. V temnu a chladnu vydrží i 2 roky

  • Lenka | 8. 6. 2015 19:53

    ahoj, já sirup vůbec nedělám v horké podobě. Jen ho lehce zahřeju, když chci, aby se mi rychleji rozpustil cukr. Sirup dávám do láhví od alkoholu. Jestli máte poblíž nějakou hospůdku, tak určitě nějaké získáte. A třeba od vodky se aspoň nemusíte bát, že byste je špatně vypláchli (aspoň tedy poprvé). Sirup mi tak kolikrát dlouho vydržel. Teď jsem ho měla možnost mít v lednici, tak teď ještě máme loňský. Ale určitě jsem si všimla jedné věci, že ideální je lahve položit. Takže, když nezůstane nějaký binec v lahvi, tak vydrží. Vždy se mi zkazily je ty, co byly na stojáka a tím víčkem tam prostě něco proleze. Takže vyzkoušet, zda víčko dobře těsní a je napůl vyhráno.

  • Lenka | 8. 6. 2015 18:25

    Měla jste citrony se slabou,nebo silnou kůrou? Známá to dělala s těma silnýma a měla to hořké a se slabýma už to měla v pořádku....

  • momik
    momik | 7. 6. 2015 13:07

    Já jsem loni měla 15 litrů, nezavařovala jsem nic, i když mi některé víčko taky úplně nechytlo, ale poslední lahev jsem otvírala v březnu a nic mu nebylo...

  • Zuzka Tůmová | 7. 6. 2015 11:28

    Já dávám sirup do pet lahví a do mrazáku.Vydrží tak dlouho a je skvělý. :-)

  • aventador | 6. 6. 2015 19:45

    do plastu rozhodně NE. zkysne mam to vyzkoušené.

  • Hanka | 6. 6. 2015 10:00

    Mě jednou poradili, že mám na vrch do sklenice ještě kápnout cca lžičku nějakého alkoholu, rumu nebo slivovice a ono to v poho vydrží, dávala jsem slivovici a v poho vydrželo do zimy :)

  • Anna | 6. 6. 2015 07:30

    Dobrý den, zkusila jsem recept a sirup má poněkud zvláštní chuť. Když si přivoním smrdí lehce " po gumě" a chuť má trochu zvláštní ocas. Nevíte čím to je? Děkuji

  • lucie mazerova | 4. 6. 2015 13:57

    dobry den na kolik lahvi je tento recept mam tri sklenene sedmicky od dzusu bude mi to stacit dekuji za odpoved

  • Hanka | 3. 6. 2015 16:27

    Dobrý den, já mám dnes 20 litrů a taky řeším konzervaci, naleju to hned horké do vymytých sklenic a zavíčkuju (čisté suché víčko, okolo víčka i hrdlo lahve) otočím dnem vzhůru a budu doufat, že to chytne, kdyby ne tak zavařím. Do první dávky před týdnem jsem dávala nahoru tequilu (alkohol co jsem nasla :-P ) a snad to vydrží, ten tvrdý alkohol po chvíli udělá nahoře takovou vrstvu, jde to vidět .. zatím to mám při pokojové teplotě a vypadá to OK

  • Hanka | 3. 6. 2015 14:53

    Já bych to už nechala být :) dej to do tmavého a chladného sklepa... mělo by to vydržet. Babička tak před 14 dny vytáhla jednu sklenku ze sklepa a i po 2 letech byla luxusní :)

  • Hanka | 3. 6. 2015 14:51

    Já bych to buď znovu zavařila - už v těch sklenicích, případně něco šoupla do ledničky. Ale pokud ses skutečně držela receptu a je to dobře udělané, tak to vydrží i v chladném sklepě bez dalších tepelných úprav. Babička to vždy připraví a sleje do litrových skleněných lahví a nechá to v chladné sklepě celý rok. Před 14 dny vytahovala jednu láhev 2 roky starou a vše bylo OK :) Mňamka :)

  • Hanka | 3. 6. 2015 14:51

    Já bych to buď znovu zavařila - už v těch sklenicích, případně něco šoupla do ledničky. Ale pokud ses skutečně držela receptu a je to dobře udělané, tak to vydrží i v chladném sklepě bez dalších tepelných úprav. Babička to vždy připraví a sleje do litrových skleněných lahví a nechá to v chladné sklepě celý rok. Před 14 dny vytahovala jednu láhev 2 roky starou a vše bylo OK :) Mňamka :)

  • Lucka | 3. 6. 2015 10:47

    nebo zda sirup znova převařit a nalít do sklenic, pak protřepat a teprv otočit víčkem dolů a nechat vychladnout? toto mi poradila babička, ale nevím, zda je dobré to po dvou dnech znova vařit.. co myslíte? nebo to zbytečně moc řeším? a vydrží mi to i tak, když je to prostě uzavřené a má to silnou koncentraci cukru?

  • Lucka | 3. 6. 2015 09:26

    Ahoj, potřebovala bych radu.. dělala jsem sirup dle postupu poprvé (ale bohužel ve velkém) a při otevření láhví jsem zjistila, že nejsou až tak utěsněné, jak jsem předpokládala (myslela jsem, že to tím horkem nějak "vcucne" to víčko a udělá se tam ten potlak, jak znám ze zavařenin). Takže láhve jdou lehce odšroubovat a nechtěla bych aby se mi takové množství zkazilo. myslíte, že to vydrží i tak a vzhledem ke koncentraci cukru s eto nezkazí, nebo naopak bych to měla zkusit zavařit jako klasickou zavařeninu i po dvou dnech kdy je to nalito? (a tím znovu převařením ve sklenicích by se to utěsnilo). Děkuji za veškeré rady a návrhy.. Štávy mám 25l, ale nemám v okolí tolik známých co bych jim to rozdala, proto bych ráda, sklenice opravdu, byť dodatečně utěsnila, aby to vydrželo aspoň to zimy..) O:-)

  • Hanka | 2. 6. 2015 17:56

    Dobrý den, a když to místo pasterizování převařím ( s tím cukrem) je výsledek stejný nebo horší .. právě mi chladne 10 litrů vody s kyselinou ... chtěla bych to právě taky dát do flašek od alkoholu místo zavařování .. díky za odpověď

  • Hanka | 2. 6. 2015 17:56

    Dobrý den, a když to místo pasterizování převařím ( s tím cukrem) je výsledek stejný nebo horší .. právě mi chladne 10 litrů vody s kyselinou ... chtěla bych to právě taky dát do flašek od alkoholu místo zavařování .. díky za odpověď

  • Vlasta | 2. 6. 2015 10:57

    Uchování sirupu: všechy sirupy (bezinkový, meduňkový, mátový, jablečný, třešňový) v hrnci pasterizuji na max. 80 stupňů, naliju až po vrch do sklenic třeba od rumu), zašroubuju a naležato nechám vychladnout. Po otevření musí být v lednici. Jinak nic nepočítám, prostě to jenom zaleju a dál už je to stejné (na litr tekutiny kilo cukru). tak ať se daří 8-)

  • Silvuška | 2. 6. 2015 08:21

    Ahojky, dělám taky takový sirup, akorád už ho na konci nepřevařuji. Dávám do 1l PET lahve. Uskladnuji v ledničce. V teple může skvasit. :-)

  • Klára | 2. 6. 2015 06:34

    DObrý den do čeho je nejlepší sirup ukládat? olastové flašky od vody mohou být?

  • famfulínek | 31. 5. 2015 18:12

    Nepřečetla jsem si to pořádně a zalila květy dost teplou vodou, tak mi trošku ztmavly. Teď nevím, jestli to mám raději vyhodit a uděla znovu, nebo jestli to nevadí. O:-)

  • Hanka | 28. 5. 2015 09:22

    Nechala jste v citronu pecky?, to muze byt ono. Ja jich ted vetsinu vyndala ale ne vsechny, tak snad to nebudu mit taky hořké, je to peckama.

  • Karel | 27. 5. 2015 22:37

    Mám ho též kyselý. V příští várce snížím množství kyseliny citronové.

  • Verča | 27. 5. 2015 21:46

    Moc prosím. Loni jsem dělala. Byl suprový. Jen jsem uložila do sklepa (krom dvou falšek, které jsme stihly vypít) a zkvasilo mi to. Měla jsem dokonce i na vrchu trochu rumu jako konzervaci. Jak je to možné??? Letos se na to chystám také, ale mám z toho docela strach. Poraďte :-[ Moc díky ;-)

  • Gábina | 27. 5. 2015 13:18

    První zkouška, výborný !!! Navinulá, voňavá chuť, chutná nám všem! Díky za tip... :-)

  • Jana | 27. 5. 2015 11:35

    já jej ještě letos nedělala,ale pokud si pamatuji,vždy chutná spíš kysele než se všechny chutě propojí a zkusila jste jej ochutnat i v ředěném stavu? tento recept používáme se sestrou již několik let a nikdy problém

  • p | 25. 5. 2015 19:34

    hořký. kůru jsem dobře omyla, květy čerstvé, tak proč?

  • j. | 21. 5. 2015 08:08

    .....kyselý, ač dávkování podle receptu...takže za stálého míchání vylito do záchoda... :-(

  • Mr.michaler | 14. 5. 2015 19:31

    není ten časovej údaj trošku blbje 10 min a pak tam máš nechte 24h

  • Liba | 25. 6. 2014 19:29

    ...už to vidím v popisu 2,5-3l vody.

  • Liba | 25. 6. 2014 19:27

    Ahoj, kolik litrů vody je potřeba na toto množství květů ? Liba

  • Barus007 | 24. 6. 2014 16:36

    Naprosto super:) První pokus bezinkového sirupu a dopadl perfektně:)

  • Kačka | 22. 6. 2014 18:18

    Taky jsem ho zkusila když jsem tu četla ty recenze, ale je strašně kyselý, i když jsem přidala cukr a dělala přesně podle receptu :-( Ve vodě se mi pak studený nerozpouští a je u dna :-(

  • Markéta | 15. 6. 2014 19:05

    Výborný recept. Právě jsem sirup dokončila a všem moc chutná! :-) Také doporučuji!

  • veronika | 15. 6. 2014 15:18

    Ahoj, vyzkoušela jsem tento sirup a je senzační! Pěnu co se udělala na povrchu jsem sebrala a hned si z ní vyzkoušela limonádu. Výborná. Na to sbírání by byl šikovný džbánek na oddělování tuku od výpeku při pečení, ale sběračkou to taky šlo. ;-) Doporučuji .

  • Katka Blažková | 13. 6. 2014 22:42

    Přečetla jsem 3 různé návody. Cestou do kuchyně se mi to všecko popletlo a část květů jsem zalila horkou vodou. Zhnědly. :-S Co s tím? Zalila jsem to pak studenou a uvidím, co z toho vyleze. Má cenu ten sirup dodělat? Děkuji předem za odpověď. Dělám ten sirup letos poprvé :D No, a je pátek 13náctého se vším všudy!!!! O:-)

  • Zubena | 13. 6. 2014 10:32

    A myjete ty květy? Nesmyje se z nich všechen pyl? A už nezavařujete,že?

  • verabambi | 11. 6. 2014 10:30

    Ahoj, sirup je hotov a všem moc chutná, děkuji za recept! :-) :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 6. 2014 10:21

    výborné :D nejhorší bylo to čekání, když se to louhovalo - krásně to vonělo :-)

  • Renda | 8. 6. 2014 19:55

    ahoj, to není blbý nápad...zkusím

  • Petra | 5. 6. 2014 18:44

    Je to pravda. Je opravdu úžasná.Nechte si ji i na zimu - dá Vám spoustu vitamínů a léčivých látek. :-)

  • Dominik | 2. 6. 2014 16:59

    Dobrý den, myslíte že bude sirup lepší, když se přidá i trochu medu?

  • Hana | 2. 6. 2014 09:41

    Zdravím, už je ve sklínkách, moc moc dobrý:o) Děkuji za recept.Letos jsem nasbírala tolik bezu, že bude limonáda, likér, želé (bezinkovo citronové) a sirup:o))) Jinak mám udělaný jitrocelový sirup s matečídouškou a taky šalvěj s meduňkou, chystám se ještě na mátový s citronovou trávou. Letos mi krásně roste Bergamot citronový...takže to bude taky mňamka:o))) Hezký den všem!

  • Luděk | 2. 6. 2014 00:27

    Nemá se to vařit ale jen zahřát nejlépe 62 - 65°C 30 minut čí více teploty tím méně času u 75°C 15-40 sekund

  • Leonessa | 26. 5. 2014 20:28

    Chtěla bych se zeptat, zda sirup neztrácí prospěšné látky, když se musí vařit? Děkuji.

  • Marie | 24. 5. 2014 19:40

    Chcete-li,aby stává opravdu vydržela a nezažila se,musíte dat 1 kg cukru na 1 kg stavy a dle chuti přidal kyselinu citronovou,asi 2 dkg na 1litr Dělám ji tak už asi 30 let a vydrží, dokud se ne vypije i několik let

  • Věra S | 8. 5. 2014 16:11

    Zdravím všechny, pro prodloužení trvanlivosti sirupů, stačí zavařit. Sirup v lahvích krásně zezlátne a také se eliminuje tvorba kalu. ( dotaz od Pavlíny ). Jinak konzervantem u tohoto receptu je kyselina citrónová, takže je zcela zbytečné přidávat cokoli dalšího.

  • PAvlína | 4. 9. 2013 20:12

    Tak to normálně pijeme anic to snama neděla,asi je to normlaní O:-)

  • PAvlína | 1. 7. 2013 19:18

    Ahojda,tak sirup jsem udelala,je výborný a šlo to jednodušše ALE po týdnu se začal v lahvích delat z vrchní poloviny kal jako řasy na rybnících?JE to špatný?Dala jsem tam i pomůcku ke konzervování a skladuji ho v chladnem místě bez svtěla.Můžu ho dal pít nebo ho mužu rovnou vylít ? :-\

  • L.M. | 23. 6. 2013 19:15

    Taky dělám, je výborný. :-*

  • L.M. | 23. 6. 2013 19:15

    Taky dělám, je výborný. :-*

  • hikle | 23. 6. 2013 14:45

    Výborný a silný sirup, šťáva je z něj vynikající.

  • pipča
    pipča | 17. 6. 2013 12:18

    je výborný a zítra budu přidělávat další, jen musím dokoupit citrony :-)

  • kamil | 15. 6. 2013 22:28

    Pro prodlouření trvanlivosti, dávám do naplněné lahve na závěr lžičku rumu

  • tito | 15. 6. 2013 18:43

    sirup je výborný, děláme ho každým rokem a 365 teda nevydrží :-)

  • RENATA | 13. 6. 2013 16:03

    AHOJ,JE TO FAKT STRAŠNĚ OSVĚŽUJÍCÍ A MOC NÁM TO CHUTNÁ I MÉMU 4LETÉMU SYNOVI.ŘEDÍME TO SODOVKOU A DALA JSEM TO I DO ČAJE A BYL STRAŠNĚ DOBREJ.MUŽU JEN DOPORUČIT.BUDU TO DĚLAT KAŽDÝ ROK.DÍK :-D

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 21:44

    Díky za báječný recept. Určitě budu letos dělat zase!

  • dsimca | 16. 8. 2012 23:50

    Sirup je výborný. Už se těším na zimu až si jej budu dávat do čaje ať jsou vitamíny:-)

  • Tomáš | 14. 6. 2012 11:59

    Kyselejší asi dám příště méně kyseliny...ale jinak výborný !!

  • Janča+Lenča | 9. 6. 2012 16:14

    Sirup jsme udělaly hnedka ze dvou dávek, výýýborný na vůni i na chuť ........ Po prvním dni nebyl čas na slévání, tak se luhoval o den déle, ale vůbec to nevadilo, citrony jsme taky vymačkaly ...... a teďka jdeme trhat na další dvě dávky!!!

  • Jana | 8. 6. 2012 12:43

    Sirup výborny kys. citron. jsem nedávala dala jsem více citronu a je bez jakékoliv E :) fakt suprovní pochutnáničko

  • Danda | 31. 5. 2012 13:08

    Sirup je výborný. Děkuji za recept s tak podrobným návodem :-)

  • Marie | 24. 5. 2012 09:25

    Sirup dopadl skvěle, citrony jsem po vyluhování i vymačkala, díky tomu je sirup i kyselkavý. Zavaření proběhlo taky úspěšně, super!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Nealkoholické Studené Květen Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr krupice Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Voňavé vločkové řezy
Voňavé vločkové řezy
Voňavý blumový džem
Voňavý blumový džem
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Vosí domečky (dia)
Vosí domečky (dia)
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
  • Recepty.cz
  • Voňavý sirup z bezinkových květů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact