Nejdříve si uděláme hustší těstíčko z mléka, vejce, hladké mouky, ochutíme grilovacím kořením, dle potřeby pepř a sůl a vmícháme jemně sekanou cibulku. Necháme asi 15 minut odpočinout. Mezitím si uvaříme vodu, osolíme a do vroucí dáme růžičkovou kapustu na 8-10 minut povařit (počítáme od doby varu).
2
Dále si nakrájíme na silnější plátky asi 0,5-1 cm) klobásu, sýr a žampiony a střídavě s povařenou růžičkovou kapustou napichujeme na špejli. Připravené špízy obalíme ze všech stran v těstíčku a hned dáváme do rozpáleného oleje. (Špízy můžeme z těstíčka ještě obalit ve strouhance a potom smažit).
3
Osmažíme do zlatova a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Kdo má rád, může si dát např. tatarskou omáčku nebo kečup. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.