Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu. Vše zalijeme 0,4 l vody, vhodíme kostku bujónu, vsypeme přecezenou rýži a přikryjeme pokličkou. Dusíme nejméně 20 minut v horké troubě. Hotové rizoto upravíme na talíři a ozdobíme zbytkem zeleniny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aňa
|25. 10. 2016 08:25
Ja používám libeček , pažitku , petržel je to zdravé !! Žádné masox nebo bujon . Ani neznám co vše prodávají . Ďelám si zeleninoví vývar který vydrží v lednici tyden .je mňe 70+ a nepotřebuji lékař :'(
Aňa
|25. 10. 2016 08:24
Ja používám libeček , pažitku , petržel je to zdravé !! Žádné masox nebo bujon . Ani neznám co vše prodávají . Ďelám si zeleninoví vývar který vydrží v lednici tyden .je mňe 70+ a nepotřebuji lékař :'(
jarda R
|20. 9. 2016 17:04
A kde je maso? Což takhle rýži pokapanou maggi. <3
jarda R
|20. 9. 2016 17:01
A kde je troška masa? Jednou jsem měl rizoto s maggi. :'(
jarda R
|20. 9. 2016 16:49
Zeleninove rizoto bez masa to se neda jist a navíc ten masox :-X
Rizoto bylo výborné, jen jsem musela trochu pozměnit pracovní postup. Naše mladá totiž nerada houby, tak jsem je tam musela přidat až úplně nakonec, po té co jsem odebrala porci pro ni.