Kdo by nemiloval italskou klasiku v podobě špaget? Přidejte k nim pesto, jehož základem bude červená řepa, kešu oříšky a sýr pecorino. Těstoviny po něm budou mít pěkně červenou barvu a samozřejmě i vynikající chuť.
Ořechy namočte do vody. Řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a pokrájejte na kostky.
2
Ořechy slijte a rozmixujte, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Do mixéru přidejte drcený česnek, nastrouhané pecorino, citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor, sůl, pepř, olivový olej a rozmixujte do vláčné pasty.
Špagety uvařte podle návodu, aby byly na skus. Sceďte je, promíchejte s pestem a nandejte na talíře. Porce zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, posypte pecorinem, nasekanými kešú ořechy a čerstvým koriandrem.
Tip: Pesto z řepy a pecorina můžete dochutit trochou balzamikového octa.