Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy.
2
K pokrájenému sojovému masu přidáme na drobno pokrájený tvrdý sýr, okurky, papriky a cibuli. Vše zakápneme olejem, osolíme, opepříme a dle chuti můžeme, pokud jsme nepoužili například pikantní kozí rohy, přidat i trochu chilli nebo pokrájenou feferonku.
Salát můžeme připravit i s čerstvou zeleninou, kterou nastavíme část okurek a paprik. Dobrá jsou drobně krájená rajčata a papriky, kdy rajčata dáme do salátu až téměř před podáváním. Kdo rád žampiony, může použít jak čerstvé, tak i sterilované.
6
Podáváme samostatně, s čerstvým pečivem, ke grilovanému masu...