Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylijeme, napustíme novou a dáme kostky vařit. Přidáme zeleninový bujón, sójovou omáčku, grilovací koření. Po uvaření necháme kostky vychladnout a rukou vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Vymačkané kostky posypeme grilovacím kořením, pepřem, sójovou omáčkou. Přidáme nakrájenou cibuli a rozmělněný česnek. Zalijeme olejem a necháme marinovat, nejlépe 24 hodin.
Kostky vysypeme na pekáč a dáme péci, nejprve nepodlíváme, necháme kostky propečeme, potom postupně podléváme vodou, aby se nám vytvořila šťáva. Možno dolít i sójovou omáčku dle potřeby.
4
Výpečky jsou výborné k zelí, špenátu nebo s bramborami :-)