Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance (trojobal). Obalíme nejlépe 2x, aby sýr nevytékal. Sýr obalujeme a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran chladný. Po usmažení můžeme nechat okapat přebytečný olej na ubrousku.
2
Podáváme s bramborovou přílohou a tatarkou,nejlépe domácí :-) .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
LadyMama
|5. 12. 2016 23:51
Neprilis zdrave, ale hojne vyhledavane jidlo v ceskych restauracich :-P casto je to tam i jedine jidlo pro vegetariany a taky se do nej neda primichat neco, co uz mel nekdo na taliri, takze sazka na jistotu. A ruku na srdce. Kazdy by nejradsi jedl co nejzdraveji a jak se rekne smazak, tak hned vidime i hranolky a tatarku. Mnaaaaam :-* :-P
Mirek
|4. 12. 2016 21:36
Dyt je to uplne na hovno!!! Vytejka to z toho ven doprdele vy kreteni
Mirek
|4. 12. 2016 21:34
To je uplně na hovno!!!! Dyt to vytejka doprdele kokoti
muminek
|19. 6. 2016 21:15
meli jsme ho dneska :-P :-D
Růža
|8. 10. 2015 10:44
Když nevim co rychle ukuchtit, tak tohle je jedno z rychlých jídel, které bez vyjímky sní všichni s chutí.
Pepa Krňáč
|5. 1. 2014 10:57
jsi normální přečti muj koment
Pepa Krňáč
|5. 1. 2014 10:55
Doporučuji jenom vám bude špatně :-$
barca
|8. 9. 2012 17:51
Ja davam obalene syry pred smazenim tak na hodinku do mrazaku a nevytece..
Vyzkoušejte i mozzerelu, nemá chybu. Krájela jsem šištičky sýra podélně na "polokoule" a balila. Kdo má rád (jako my), může nejprve sýr potřít rozetřeným česnekem a pak teprve obalit, protože mozarrella je chuťově méně výrazná. Podávali jsme ji (velmi nezdravě, ale zato chutně) s hranolkama...
SonaK.
|6. 4. 2011 22:56
My doma obalujeme i Nivu a je to delikatesa! :-) Doporučuji