Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát a zelené lístky promíchejte s okurkou a kedlubnou. Ocet prošlehejte s hořčicí, 1 lžící oleje a medem na zálivku. Osolte a opepřete. Kousky ryby opláchněte a osušte. Houby osmažte na rozehřátém zbylém oleji, osolte, opepřete, dejte stranou a na pánvi osmažte kousky ryby, asi 5 minut. Také osolte a opepřete a podávejte s houbami a salátem zakápnutým medovou zálivkou.
Pokud pomineme to, že v názvu receptu je chyba, losos se nepeče, ale smaží, je to jídlo, ze kterého jsme byli zcela a bezvýhradně nadšeni. Kvalitní ryba jen decentně nakořeněná, aby vynikla její chuť, houby k tomu krásně šly a salát byl z výborně zvolené zeleniny a s naprosto luxusní zálivkou, jednou z nejlepších, co jsem kdy měla. Jen my nepřišly úplně promyšlené poměry jednotlivých jídel, salátu určitě stačí polovina, než co je zde uvedená. A pozor, zálivka je velmi silná!