Krůtí řízky jsou výtečnou obměnou kapra v trojobalu tradičně servírovaného při štědrovečerní večeři. Vyzkoušejte recept provoněný česnekem podle časopisu F.O.O.D. Jistě si pochutnáte.
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné.
Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a nadrceným česnekem a nechte asi hodinu odležet.
2
Do širších plochých misek si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Řízky postupně obalte v mouce, vejcích a strouhance.
V pánvi rozpalte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje.
Řízky smažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
Podávejte je s citronem na zakápnutí a lehkým bramborovým salátem.