sůl
- bylinková, česneková, s kořením... dle chuti
olej
ne smažení
ubrousek
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje.
2
Bramborových plátků nevkládáme do oleje příliš, aby se k sobě neslepily. Po osmažení je vyndáme z oleje kovovým sítkem, dáme osušit na ubrousek a necháme je zcela vychladnout ve slabé vrstvě.
3
Pak je teprve ochutíme solí dle chuti (může být i mořská, bylinková...).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin
|20. 1. 2017 17:58
Ahoj! Brambůrky vkládáme do pánve po jednom, aby se neslepily. Děkuji! Dávat to do pánve jako peníze.
Kačka
|8. 1. 2017 13:11
Super! Berou mi je vždycky hned pod rukama, sotva stačím smažit :-D
Ivana Chebská
|8. 8. 2016 14:09
Děláme si je taky sami doma a s krájením lupínků mi pomáhá vždycky dcera. Aby se nepořezala, rozkrojím nejdřív bramboru na půl, pak krájenou stranu na prkýnko, aby se neklouzala a jak jí to panečku jde! Taťka chodí jen kontrolovat (konzumovat) ty okapané :-D
Katka
|15. 2. 2014 13:55
Smažené brambůrky milujeme a vždycky nestačím přidělávat. Zkusila jsem bez oleje jak píše marie, ale není to ono. Nejsou špatné, ale jednou za čas je radši osmažím
marie
|21. 11. 2013 12:55
já je dětem dělám v mikrovlnce na talíř dám pečící papír nakrájím plátky syrových brambor okořením dle chuti a zapnu na pár minut.vše bez tuku. :-\ O:-) <3