Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu. Mícháme dohladka, konzistenci neděláme příliš hustou, aby šla roztírat na korpusy, rolády.
2
Tuhne docela rychle a nepotřebujeme na tuhnutí chladno. Kombinovat můžeme s čokoládovou polevou z ledových kaštanů. Výborná například na makovec.
Ahojky, poleva se nám vůbec nevsákla ale, po 15. minutách venku v zimě vůbec neztuhla, vše jsme dělali podle receptu. Děkuji za vaše rady, Janka a Anka?
Gabina
|26. 3. 2017 16:51
Nas makovec s citronovou polevou byl skvely. Pry to byl turbo makovec :-D .
Markéta
|31. 8. 2016 19:49
Polévala jsem s ní piškot s marmeládou. Byla to mňamka.
Milana
|10. 12. 2015 13:13
Poleva je prostě perfektní :-). Krásně zasychá a hezky se leskne. Jsem ráda, že jsem na tento recept narazila. Děkuju :-)
Lucie
|17. 5. 2015 16:52
Poleva je fakticky suprová, jen stačí cukr hnedka neulít šťávou a míchat. Díky
Karel
|5. 12. 2014 11:27
Prima recept, Dělal jsem z poloviční dávky (5 dkg cukru, 1/2 lžičky oleje, 6 lžiček citronely) a povedla se na výbornou. na cukroví ztuhla během chvilky .
Jitka Leníková
|29. 11. 2014 21:23
Shodou okolností jsem měla upečený makovec a zkusila jsem tuhle inovaci ;) a vyšlo to :). Poleva je ok a makovec je o level lepší :).