balíček
čokoláda
bílá a mléčná,může být i hořká - jak kdo má rád
Postup přípravy receptu
1
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na pečící papír a pečeme do zlatova.
2
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou a mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému a stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Poprvé jsem vyzkoušel i s tou čokoládou a je to fajn:-).U nás se roláda většinou nedočká ani vychlazení :-).
Anonym
|16. 10. 2007 21:47
a ty si nejaka chytra na 6 vejec na slehacka,jo dneska hold uz musi setrit
Irena *
|15. 10. 2007 11:37
Tuto roládu dělám již dlouho, ale ze 6 vajec. Jako náplň vždy postačila 1 šlehačka s jedním ztužovačem. Můj názor je takový, že 3 šlehačky je moc. Dobrý nápad je čokoláda .