• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sedlácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Sedlácký guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 116
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cibule - pokrájená na kostičky
    • sůl a pepř dle chuti
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka na zahuštění
    • 500
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 300
      g uzená slanina - anglická, vahalova, pastýřská- dle chuti
    • 2
      lžíce olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř, promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, necháme provařit, dochutíme solí, pepřem.

RADA: Tipy na další skvělé recepty z hovězího

3
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží, těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Čechová | 22. 3. 2017 12:29

    Děkuji za recept,podle kterého jsem dnes vařila.Byl to výborný oběd.

  • Ája Přestková | 4. 10. 2016 19:15

    Guláš byl prima.Přítel řikal,že ho mám lepší než mamka.

  • Radka | 1. 5. 2016 09:37

    Byl skvělý <:-)

  • Bechyňská | 10. 3. 2016 07:32

    Děkuji za recept. Guláš byl vynikající a můžu ho jen a jen doporučit.

  • Lenka | 10. 10. 2015 23:35

    Super guláš :) dík

  • Nina Nováková | 28. 4. 2015 09:22

    Byl vynikající :-*

  • Iva | 12. 1. 2015 07:20

    Byla výborný, dobrá změna.

  • Vanda | 9. 10. 2014 13:01

    Byl to můj nejlepší guláš co jsem uvařila, děkuji :-)

  • Vysoudilová | 28. 2. 2014 21:45

    Děkuji za výborný guláš, respektive návod jak ho připravit.

  • Šárka | 24. 1. 2014 08:51

    Jsme normální čtyřčlenná rodina, jíme klasicky velké porce, ale včera to byl u nás boj. Každý chtěl přidat a já se málem ani nenajedla. Mimořádně výborný guláš, děkuji za recept.

  • David | 4. 8. 2013 19:55

    Byl bezvadný, dělal jsem ho ráno a teď dojel poslední lžíce, je asi nejlepší co jsem doteď vařill.

  • Alice Živcová | 16. 4. 2013 17:45

    Já vždycky zahustím všechny omáčky i guláše hotovou jíškou,protože se záklechtkou mám špatné zkušenosti a udělají se mi pucky ikyž míchám :-( .I tak byl guláš skvělý a vysloužila jsem si velkou pochvalu :-)) .

  • R.Mikulášová | 31. 12. 2012 15:23

    Přidávám pochvalu,byl fakt výborný!

  • M.Kopečná | 9. 11. 2012 20:53

    Excelentní guláš, děkuji autorovi za celou svou nenasytnou komunitu :))))

  • Sarah307 | 24. 9. 2012 13:18

    Cibulka se musí nechat zhnědnout, ale ne připálit. :-)

  • Petra Brodská | 23. 7. 2012 14:16

    Guláš byl naprosto perfektní a moji chlapy se nadlábli skoro k prasknutí ;-) :-D .

  • Gef | 11. 7. 2012 14:30

    Guláš je vynikající!!! Ještě mohu doporučit tento recept - gulasrecept.eu :-)

  • Týna | 19. 4. 2012 13:01

    Byl to uplně jinačí guláš než na který jsme zvylí a chutnal všem.

  • Vernerová Jaroslava | 17. 1. 2012 08:10

    Manžel je vyloženě gulášový typ a taky hodně zmlsaný.Jemu i mě guláš chutnal velmi.Dojídal ho ráno s chlebem a prý byl ještě lepší,tak to určitě je.

  • Jaruška | 27. 11. 2011 13:32

    Gulášek je fenomenální a já děkuji za celou rodinu za super recept, brzy zopakuji :) .

  • mamina | 16. 11. 2011 11:03

    děkuji za recept na výborný guláš, teď už jen aby se mi povedly knedlíky ;-)

  • Tereza | 18. 10. 2011 09:25

    Gulášek jsem konečně udělala, chyslala jsem se na něj už dlouho a nezklamal. Vynikající recept.

  • Burák | 25. 9. 2011 20:03

    Veeeelká spokojenost :-)

  • jarek | 22. 9. 2011 16:44

    ten byl moc dobry :-) :-P

  • AMAZING | 21. 9. 2011 08:41

    TEN BYL! :-*

  • Míra | 19. 9. 2011 21:59

    Chci se zeptat, čím ten guláš dostane takovou hnědou barvičk?? Děkuji

  • Míra | 19. 9. 2011 21:59

    Chci se zeptat, čím ten guláš dostane takovou hnědou barvičk?? Děkuji

  • Janaso | 17. 9. 2011 10:35

    Báječné!

  • Hanka | 16. 9. 2011 14:59

    Určitě v nejbližší době zopakuji pro tchána, to je vyloženě gulášový typ, nám moc chutnal s houskovým knedlíkem. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 11:02

    ...tak jí vynechte a neřeďte guláš velkým množstvím vody, udělejte spíš sos a určitě budete spokojený ;-) ...

  • Martina | 18. 8. 2011 19:31

    Jirko1948, tak mouku nedávejte, guláš bude určitě výborný i bez ní. Můžete zahustit i strouhaným chlebem nebo škrobem.

  • Jirka1948 | 18. 8. 2011 18:19

    Ještě kdyby tam nemusela být ta mouka. Tlustý cukrovkář to nemá lehké.

  • Renda | 26. 7. 2011 21:17

    Rodince jsem udělala radost, všem chutnal ! ;-)

  • karkulka.a | 1. 7. 2011 15:57

    povedl se, chutnal....ještě jsem přidala vařené vajíčko :)

  • ruza | 23. 6. 2011 10:07

    <3 vynikajici

  • Mirka | 18. 6. 2011 12:39

    U nás měl taky úspěch :-* ! Děkuji za inspiraci.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:33

    ...to mě taky ještě nenapadlo :-\ :-[ ...

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:32

    ...jsem rád, že Vám chutná...

  • Kolesovi | 22. 5. 2011 18:31

    Výborný nedělní gulášek na jedničku třikrát podtrženou <:-) :-)) .

  • Martina Hlavová | 15. 5. 2011 20:21

    Gulášek byl vynikajicí, děkuji za výborný recept, stojí za vyzkoušení. Martina

  • nnln | 15. 5. 2011 11:38

    tak guláš nakonec nebyl, babička chtěla segedin, ale ten zázvor jsem tam dala taky a fakt byl výborný. lehce pikantní, abych ho teď nedávala do každého guláše:)

  • Aliska.K | 10. 5. 2011 19:18

    Výborné a chutné

  • nnln | 5. 5. 2011 09:19

    zázvor do guláše by mě asi nenapadl.. ale proč ne:) zbytečný kousek zázvoru se válí v ledničce, tak že by sobotní oběd? :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Olej Sůl Uzená slanina Zázvor - mletý

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Pleskačky

Pleskačky

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

67
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké kroupy
Sedlácké kroupy
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký salát
Sedlácký salát
Sedmikráskový med s pomerančem
Sedmikráskový med s pomerančem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
  • Recepty.cz
  • Sedlácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact