Koupené listové těsto vyválíme cca na 3mm plát a rádýlkem či nožem nakrájíme na čtverce 7 x 7 cm. Velikost však volíme jakou chceme. Kysané zelí silně vymačkáme od vody avšak neproplachujeme. Můžeme pokrájet.
2
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Můžeme spolu s ní osmažit i na kostičky nakrájenou slaninu - pak nedáváme sádlo. Slanina ale není nutná, místo ní můžeme použít jakoukoliv uzeninu či nemusíme použít maso žádné.
3
Osmaženou cibulku se slaninou smícháme se zelím a touto náplní poklademe každý čtvereček. Okraje pomašlujeme razšlehaným vejcem a protilehlé rohy k sobě stiskneme. Vzniknou nám takové čtvercové šátečky. Ty také pomašlujeme vejcem, posypeme solí a kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Můžeme též sypat sezamovými semínky či mletou paprikou.
4
Tento recept je velmi levný a jednoduchý, ale také chutný.