Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou, osolíme a uvaříme na skus (asi 30 minut). K poloměkkým fazolím nasypeme pokrájený bůček na kostičky a uvaříme do měkka. Najemno pokrájenou mrkev a celer opečeme na sádle a krátce povaříme v polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem, vmícháme kroupy a podáváme ozdobené petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Brabcová
|2. 2. 2013 14:12
Suroviny jsem násobila plus mínus třikrát, protože nás byl plný dům. Vylepšila jsem jí majoránkou (petrželka nebyla) plus trochou česneku no a byla výborná. :-)
Nea
|29. 12. 2012 12:55
Jen to není Šárišská polévka, ale Šarišská, s krátkým a, protože recept je z Šariše, tedy oblasti na východním Slovensku
Pavla
|3. 8. 2011 21:28
Je trošku pracnější, ale výsledek za to stojí, děkuji.
Radka
|13. 5. 2011 09:28
Na takovou dobrotu chodíme k babičce, přidává do ní i česnek a je výýýýborná <3 .