Chutný a originální pokrm ze samých dobrot - to je tento koláč z listového těsta, ve kterém najdete červenou řepu, šalotku, ricottu, kadeřávek nebo vlašské ořechy. Koláč vás pěkně zasytí a pochutnají si na něm i vegetariáni.
Na pánvi rozehřejte olej, oloupané šalotky překrojte na čtvrtky a opečte na oleji dozlatova, asi 10 minut. Zasypte je cukrem a nasekaným tymiánem, přidejte pokrájený kadeřávek. Přiklopte poklicí a ještě 5 minut poduste. Nakonec vmíchejte ricottu a ořechy.
3
Na pánvi rozehřejte olej, oloupané šalotky překrojte na čtvrtky a opečte na oleji dozlatova, asi 10 minut. Zasypte je cukrem a nasekaným tymiánem, přidejte pokrájený kadeřávek. Přiklopte poklicí a ještě 5 minut poduste. Nakonec vmíchejte ricottu a ořechy.
4
Troubu rozehřejte na 200 °C. Z jednoho těsta vykrojte 4 kola o průměru 15 cm a z druhého o průměru 20 cm. Menší kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem. Navršte na ně řepu a ponechte okraje asi 1,5 cm, ty potřete rozšlehaným vejcem. Na řepu naskládejte šalotky s kadeřávkem a každý koláč překryjte větším kolem těsta. Povrch potřete vejcem a pečte v troubě 30 minut a poté nechte asi 5 minut odpočinout.