Z mouky, vejce oleje, vody a soli vypracujeme těsto, které odložíme nejméně na hodinu odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso a zvolna opékáme. Okořeníme a necháme vychladnout.
2
Z těsta vyválíme plát, rádýlkem jej nakrájíme na obdélníky a na ně klademe náplň. Přehneme, pečlivě uzavřeme a pirožky smažíme v rozehřátém tuku. Odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a podáváme se zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|9. 3. 2006 07:51
Tak nevim,neni tohle samosa?Mozna,ze se tomu rika ruzne,ale v kazdem pripade je to dobre s hummusem,tlucenym baklazanem a mnoha dalsimi vecmi na velke pohosteni.