• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Šalamounské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šalamounské řezy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 131
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šalamounské řezy
Šalamounské řezy
Šalamounské řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 1
      kostka hera
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      hrnek kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem a dáme stranou. Do zbylé hmoty přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme zvolna asi 25 minut. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a sypeme kokosem. Poleva je řídká dobře se vpije do moučníku. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 13. 4. 2014 18:27

    Dala jsem se nalákat, ale bohužel jsem čekala víc. Šalamoun byl asi spokojen, my tedy ne. Obyčejná přeslazená buchta, která má do řezů na míle daleko. :-|

  • bajanaba | 31. 5. 2013 19:33

    chutný a byl rychle hotový :-)

  • HelenaPa | 18. 2. 2013 08:37

    Tuhle buchtu peču už dlouho, vždycky chutná a hlavně je rychlá. Dávám 1.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 18. 2. 2013 07:46

    Výborné! Ani jsem nahoru nic nesypala, bylo to skvělé i tak. <:-)

  • Žirafka | 13. 2. 2013 23:40

    Tento moučník peču už dlouho :-) Je senzační a hlavně rychlý. Horní posypku můžete libovolně měnit. Vyzkoušela jsem např.ml.ořechy,nebo strouhanou čokoládu - vše výborné <3

  • Jiřka | 14. 10. 2012 20:51

    Výborné !

  • bumbrdlik333 | 2. 8. 2011 13:50

    Znám jako hop do trouby. moc dobrá :-)

  • Danci.v
    Danci.v | 31. 7. 2011 11:26

    Dávám za 1. Vnikající! Tyto řezy znám od malička z dětství, kdy je pekla babička.

  • Petra | 15. 4. 2011 18:33

    také jsem dělala a je velmi dobrá a rychlá

  • Iva.ojoj | 1. 3. 2011 17:04

    ještě mě napadlo zkusit vyklopit koláč a polít ho z té druhé strany, kde nemá kůrku...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 27. 1. 2011 11:21

    Je to dobré a rychlé, dělám jí s máslem, rumem nešetřím - 2 lžíce mi přijdou málo. Po upečení piškot hustě propíchám vidlicí na pečení, aby poleva protekla. Na polevu dělám posypku z nastrouhané Margotky, s ořechy a kokosem a hustě posypu, foto přiloženo :-)

  • Hospodyňka | 20. 1. 2011 19:36

    HEEEEEEY GAADŽO PÝCHEEEJ DO TOHO JAK NEVYSTŘÍKNE!

  • pippiva
    pippiva | 20. 1. 2011 19:31

    Je,tak o tom propichani jsem tedy nevedela...A to ji pecu od mych 15 let

  • recepty73
    recepty73 | 20. 1. 2011 13:25

    Ano,píchaná buchta!Tak tu mají rádi-polevou nešetřím ;-) :-D !

  • Zumbistka | 20. 1. 2011 13:13

    nás oslovují dodnes, ale musí se buchta po upečení hustě propíchat, pak se poleva vpije dovnitř a vytvoří výbornou čoko náplň!

  • recepty73
    recepty73 | 20. 1. 2011 12:27

    ...už je to dávno,co jsem je pekl a nás tedy moc neoslovily :-( ,tím netvrdím,že jsou špatné :-)) -asi jsme moc zmlsaní ;-) .

  • elldarka | 20. 1. 2011 11:48

    Také dělávám, dobré..

  • Anna Vobroučková | 18. 2. 2010 18:35

    Také peču řezy s tímto názvem,ale tochu pozměněné,nic neodebírám a polevu dělám z povoleného másla,kakaa,rumu,mouč.cukru,1žloutku a 2lžičky škrobu či pudinku vše vyšlehám a také potírám na horký moučník.Je to výborné.Je dobré použít hodně tmavé kvalitní kakao.

  • Olga . | 18. 2. 2010 17:14

    Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje, tak zkuste místo kokosu nastrouhat tyčinky Margot :-) Aleno, chutě mohou být pravda různé, ale že byste měla až tak zpovykanou rodinu? A protože tady není co pokazit, jste si jistá, že jste pekla podle tohoto receptu?:-))) Já to píši jenom proto, abych trošku kompenzoval Váš kategorický :-( odsudek...

  • Olga . | 18. 2. 2010 17:05

    Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje, tak zkuste místo kokosu nastrouhat tyčinky Margot :-) Aleno, chutě mohou být pravda různé, ale že byste měla až tak zpovykanou rodinu? A protože na tomto receptu není co pokazit, jste si jistá, že jste pekla podle tohoto receptu?:-))) Já to píši jenom proto, abych trošku kompenzoval Váš kategorický odsudek...

  • Alena Pilnajová | 18. 2. 2010 09:44

    Upekla jsem tento moučník před dvěma dny a dnes jsem ho více jak 3/4 vyhodila (běžně mi rodinka sní moučníky večer a do rána nic nezůstane) - těsto je pravda dlouho vláčné, moučník pěkně voní a je rychle hotový ale to je tak vše. Chutná jako špatně ochucený perník. Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje tak to ani nezkoušejte, u nás to byl propadák :-(

  • Tereza Podolská | 17. 1. 2010 21:25

    Taky tento recept znám již od dětství - jen pod názvem Šup do trouby. Jinak buchta sklízí úspěchy :-)

  • Ludmila Sýkorová | 10. 1. 2010 10:39

    Tenhle recept mám pad názvem Amálka už několik let od spolupracovnice, buchta je velmi dobrá a šťavnatá žádný suchánek

  • Lucie Hrabcová | 12. 9. 2009 13:48

    Peču dost často. Když mě nic jiného nenapadá, tak tyhle řezy vyhrávají!

  • Monika T | 9. 8. 2009 02:13

    Vynikajúca vláčna buchta, zase raz pochvala :)

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:09

    moc dobrá buchtička ahlavně rychlá což se cenní.díky

  • Oldřich Gargulák | 5. 8. 2008 12:24

    S alkoholem si nedělejte starosti, mám to úředně.....Děti mají na chalupě sešlost přátel z půlky světa. Vyřešil jsem to ŠALAMOUNSKY. Dvěma plechy. Bílý s rozinkami a ořechy, tmavý s Margotkou. Než jsem to naložil do auta, půl plechu vzalo za své. Stavěli mě za městem. "Pane řidiči...". "Ale já přes tu dvojtou čáru nejel!!" Zbystřili: "Jaká dvojtá???" A zavětřili: "Pane řidiči, Vy jste požil!!!" ...Nenadýchal jsem ani ň! Olizovali se až za ušima a odjeli jednosměrkou proti srsti. Vybílil jsem místní cukrárnu a pokračoval na chalupu... ŠALAMOUNOVI jsem chtěl dát za každý plech jedničku, ale tu druhou to nebere a nebere...

  • Miluš Miluš | 3. 8. 2008 18:58

    Tak jsem ji vyzkoušela a musím pochválit. Mám ráda rychlovky. Tahle je navíc výborná a voňavá. Posypala jsem ořechy a nemělo to chybu. Takže díky za nápad.

  • Jana Čejková | 13. 7. 2008 12:59

    Skvělé!!! Vláčné!!!! Určitě budeme dělat častěji, protože se po řezech jen zaprášilo :-)

  • Liška | 7. 7. 2008 11:54

    Vynikající! Také jsem ušlehala zvlášť bílky a řezy byly nádherně nadýchané. Příště zkusím ještě přidat strouhané oříšky. Dávám 1*

  • Justin | 15. 6. 2008 18:40

    Když jsem rozpouštěla tuk v hrnci s ostatními ingrediencemi,tak jsem to nevystihla s tou teplotou .Zdálo se mi to dost teplé a musela jsem čekat než to zchladne. Ale jinak se povedla.Krásně vláčná.

  • Petra T. | 4. 6. 2008 18:14

    Právě jsem dopekla, posypala kokosem a půlku strouhanými ořechy a udělala to stou vidličkou poleva se krásně vsákla do těsta. Prostě super jednoduché a bez nádobí :-) dávám za 1. Díky za recept.

  • pavla kozárová | 4. 6. 2008 17:45

    Tento recept znám pod názvem Hop do trouby,je to vynikající buchta a hlavně rychlá,dá se různě odměňovat,do těsta lzou přidat rozinky,nebo sekané ořechy.

  • Radka Křížová | 1. 6. 2008 19:45

    moc dobré řezy,děláme je doma taky,hlavně když je v sobotu jiná práce a není čas matlat se s něčím pracným.chci vyzkoušet,jestli jde i v remosce,jak tady někdo psal-na koleji troubu nemáme a peču moc ráda..taky ho chci vyzkoušet s těmi ořechy nebo margotkou,to musí být ještě lepší než s kokosem.

  • Marcela Burešová | 11. 5. 2008 10:11

    Super buchta ! Jednoduchá a výborná. Mamka ji dělá leta, akorát našlehává bílky zvlášť. Také to dělám tak. Dávám 1.

  • karolina | 5. 5. 2008 16:13

    Výborné,rychlé (tedy pro mne) přidávám 1

  • Eli | 4. 4. 2008 17:25

    Vynikající!!! Všm moc chutnalo a je to rychlovka!!! nemá chybu!! U mě je to číslo 1!!!!

  • Sísa | 28. 3. 2008 13:16

    Výborná buchta, ráda dělám a s tou vidličkou je to bezva nápad. Příště vyzkouším i Margot tyčinku.

  • Věra z Dc | 25. 3. 2008 08:40

    Vynikající zákusek. Myslím, že je zde ve více názvech podobný recept (např. Vařená buchta ..) ale tento se mi líbí nejvíce.

  • Hanička | 18. 3. 2008 08:40

    Připojuji se ke chvále. Dle rady po upečení propíchávám vidličkou - poleva se tím opravdu důkladně vstřebá do všech koutů. Řezy jsou rychlé a výborné.

  • Monika Krenková | 17. 3. 2008 21:01

    Tento recept znám pod názvem "šup do trouby" a je to opravdu tak a je výborný

  • Lenka V. | 14. 3. 2008 13:36

    Právě jsem dopekla, sypala jsem Margotkou a je to mňamka

  • Eva Vondrova | 11. 3. 2008 15:53

    Dneska jsem dělala, opravdu velmi rychlé a nepracné.Měla jsem strach, že se to nebude vsakovat.Pro jistotu jsem nechala míň těsta. Ovšem, vše se vsáklo v pohodě.Asi záleží, jak se to peče.Já pekla v elektrické na 170 asi 20 minut.Posypala jsem půlku margotkou a půlku kokosem. Dávám 1*

  • bulač | 10. 3. 2008 12:00

    je to moc dobré po upečení posypat nastrohanou MARGOTKOU-TYČINKOU.

  • bulač | 10. 3. 2008 11:58

    je to moc dobré po upečení posypat nastrohanou MARGOTKOU-TYČINKOU.

  • Michala Bauerová | 5. 3. 2008 13:12

    Je ten recept výborný určitě ho zkuste nemá chybu

  • Gábina Smítková | 16. 2. 2008 21:03

    Tyto řezy znám hodně let a jsou skvělé. Mohu všem doporučit!!!

  • Jana Kleška | 25. 11. 2007 20:37

    Taky jse byli všichni spokojeni. Je to rychlé, voňavé a moc dobré, Vyzkoušejte všichni

  • Jitka M. | 24. 10. 2007 00:01

    Paní Vencová smekám před Vámi vše od vás je dobře dělatelné a hlavně jedlé díky dávám za 1

  • Hildegarda | 23. 8. 2007 17:52

    Lepší se to vsakuje, když se upečený korpus propíchá na několika místech vidličkou!! Je to osvědčené, dělám to tak pokaždé a je to výýýýýbornééééé

  • Romana Musilová | 16. 8. 2007 15:35

    právě jsem ochutnala a jsou skutečně dobré, jednoduché a opravdu rychlé, ocenila jsem, že jsem při přípravě ani nezašpinila moc nádobí, dávám 1

  • Ivana Božáková | 7. 8. 2007 09:11

    Já znám tento recept pod názvem "ňamka", nedávno jsem řezy po čase upekla a měla jsem úspěch, dávám za 1*.

  • Markéta | 13. 6. 2007 09:56

    Tyto řezy dělám již spoustu let a jsou velice oblíbené.

  • dáša-šá | 31. 5. 2007 11:06

    mockrát vyzkoušené, jen cukru pouze1hrnek, a po vyjmutí z trouby hodně propíchám vidličkou a poleva se krásně vsákne do těsta, je to sice po nakrájení trochu neforemné, ale když všem chutná, tak to zas tak neva!

  • Anonym | 31. 3. 2007 21:45

    Místo vody jsem dala bílé víno a do těsta jsem přidala dýňový kompot i se šťávou. Je to moc dobré, děkuji za recept. Mirka

  • Sarka Honzakova | 30. 3. 2007 18:05

    Tak jsem to ted dopekla. Nahradila jsem jen vodu mlekem a dala jen 1 hrnek cukru. Chutove moc dobre, ale mela jsem problemy s vpitim te tekutiny, kterou jsem to polivala. Podobne se delaji i Rezy Raffaelo a tam to bylo bez problemu. Zde byl povrch po upeceni dost nepropustny a dost tekutiny steklo ke krajum a ty byly rozmacene. Asi necham prise na politi mene nez 3/4 hrnku.

  • Marta Brestovská | 16. 3. 2007 10:27

    Teď jsem dopekla a tak báječně to vonělo, že sem neodolala a hned ochutnala. řezy sou fakt vynikající a opravdu rychlé. Snad budou chutnat i manželovi :-)

  • Anonym | 27. 2. 2007 19:22

    S tím ovocem je to výborný nápad určitě vyzkouším

  • Michaela Švrlanská | 27. 2. 2007 17:35

    Vyzkoušela jsem a musím říct, že je to výborné.Přimíchala jsem do těsta na půlku nakrájené hroznové víno a nemělo to chybu.

  • SV | 27. 2. 2007 14:48

    Je to rychlovka, které moc chutná .Rum celé řezy krásně provoněl a ke kávě jsme stihli sníst půl plechu ve dvou.

  • Jarka Mastilová | 26. 2. 2007 12:27

    Moučníky tohoto typu mám velice ráda.Dnes jsem ho dělala poprvé a docela jsem si pochutnala.Dala jsem jen o trochu méně cukru.

  • Gábina Houšková | 23. 2. 2007 10:28

    Šárko, stačí nechat chvíli vychladnout, aby to nebylo moc horké a vajíčko se nesrazilo.

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 21:28

    Jak moc se ma nechat vychladnout ta zahrata smes, nez do ni pridam vejce, mouku atd. Myslim, ze i to muze mit vliv na rozmichavani. Muze to byt vlazne nebo to nechat uplne vystydnout?

  • Helena Breburdova | 22. 2. 2007 10:10

    Skvělé,dávám 1.Moc jsme si pošmákli.Díky za prima receptík.

  • Alča | 21. 2. 2007 20:01

    Zase jsem se přesvědčila, že recepty paní V. V. nemají chybu, díky za recept. Pište prosím dál.....

  • Markéta | 21. 2. 2007 18:06

    Tak ten šalamoun je fakt mňam :o)))) včera jsem četla komentáře a neodolala jsem, hned jsem se pustila do pečení. Dala jsem o něco míň cukru. Díky za recept.

  • Petra Č. | 21. 2. 2007 17:05

    Super! Vynikající, rychlý recept. Včera jsem pekla, dnes není ani ždibec!Rum voněl, jen synovi ( 2 ) jsem ho raději nadala.Škoda. Ale třeba žravé řezy, které mám také tady z receptů doma milujeme všichni. Tato buchta se také stala okamžitě oblíbenou. Vlasto, jste 1.

  • Zuzana Šindlerová | 21. 2. 2007 14:47

    Tak se dívám, mám skoro stejný recept, jen se 3 vajíčky, místo vody mléko a místo Hery máslo. (Rychlá kokosová buchta). Je fakt dobrá, taková rychlovka.

  • Vlasta | 21. 2. 2007 13:10

    Marie - 3/4 hrnku odeberete ne 3/4 celého množství těsta

  • Jaroslava Oumarová | 21. 2. 2007 10:43

    Horkovzduch je príma, ale nehodí se na všechno... Já ho používám vlastně jenom na "barvu" poté, co mám v podstatě upečeno. A stačí chvilinka. Na něco je naprosto nevhodný - třeba na perníčky, jsou pak vysušené.

  • Gábina Houšková | 21. 2. 2007 10:17

    Marie, odlít na polevu se má 3/4 hrnku, ne 3/4 celé směsi.

  • Marie | 21. 2. 2007 00:08

    Mám stejný problém jako Teri. Zdá se mi, že chyba je v tom, že se peče jen 1 čtvrtina směsi a 3 čtvrtiny se dolévají. Nemělo by to být naopak? Tak velké množství polevy jsem se neodvážila na těsto dolít, těsta bylo na velký pekáč málo, že to šlo špatně natírat. Fakt to zkusím příště obráceně.

  • amatérka | 20. 2. 2007 10:22

    Opravdu je rozdíl, v jaké troubě pečete. V horkovzdušné mám hopíka nízkého, povrch je osušený, proto se poleva špatně vpíjí. Z plynové je piškot vysoky.To je asi problém Terky.

  • karla hokova | 20. 2. 2007 09:54

    tento recept jiz 25 roku nazyvam hop do trouby

  • hanka | 19. 2. 2007 19:46

    dnes jsem vyzkoušela,vynikající!!!

  • katika kuchticka | 18. 2. 2007 18:04

    Tak tento kolacik som prvykrat robila, ked som mala dvanast rokov a odvtedy je sucastou mojej aj "dospelackej"kuchyne-celych 17 rokov :-) Nepodaril sa mi len raz v Kanade, mali divnu muku. Ale chutovo bol aj tam super.Ja namacam hrozienka v rume a niekedy tam supnem i nasekane orechy. Je to fakt jednoduche a nie presladene a kremove.

  • Teri | 18. 2. 2007 08:56

    No,evidentně se to zkazit dá:-) Každopádně díky za reakce. Příště to snad dopadne lépe.

  • Anonym | 17. 2. 2007 18:17

    Téda Teri, tvůj komentář je docela zmatený, vlastně jsem nepochopila jak jsi to vlastně dělala. Jestliže jsi nepostupovala dle receptu, tak proto ti to asi nevyšlo. Na téhle buchtě se nedá nic zkazit.

  • Máří | 17. 2. 2007 17:59

    A kdy jste přidávala prášek do pečiva? Měl by jít do těsta vždy jako poslední, zamíchaný v posledním zbytku mouky.

  • Teri | 17. 2. 2007 15:40

    Dnes jsem vyzkoušela.Bohužel mi těsto vůbec nevyběhlo a poleva se potom nevpila.Může to být tím,že jsem nepřidávala vejce a mouku ke zbylé polevě,ale nejdřív jsem smíchala mouku s vejci a po té přidala polevu?Pečete v elektr. nebo horkovzdušné troubě?Dík za odpověď.

  • Eva | 16. 2. 2007 19:28

    Moc dobrý. I bez kokosu, který se mi doma nenacházel :-)

  • eva šindelářová | 16. 2. 2007 19:28

    DNESKA DĚLÁM ŠALAMOUNKA POPRVÉ A VONÍ PO CELÉM BYTĚ.SKVĚLE RYCHLÉ A MOC CHUTNÉ.

  • Iva | 14. 2. 2007 13:34

    O tomto moučníku,jak tmavém tak světlém,si myslím,že je hoden svého jména - Šalamoun.V té světlé podobě hodně vynikne příchut´rumu.

  • Karlina | 13. 2. 2007 19:13

    S tím světlým těstem to vůbec neznám ani jsem ještě neslyšela, určitě vyzkouším, to by bylo super, protože část rodiny nemá ráda tmavé moučníky, chce světlé, ale ne suché, tak to by splňovalo obě přání světlíý vláčný moučník

  • Iva | 13. 2. 2007 14:22

    Tento moučník peču několik let ve dvou variantách.Tmavý,tak jak je zde recept uveden,jen s vynecháním rumu.Světlý-tentýž rozpis,s vynecháním kakaa a přidáním rumu do odlité části těstaJeden krájím na kostky,druhý na obdélníky.Vždy rychle mizí a zatím nikdo nepoznal stejný základ.

  • L. | 13. 2. 2007 11:04

    Řezy vláčné, nejsou suché, což je super, ale jinak chuťově nic moc. Skoro stejné jako obyčejný perník. Taky prosím vždy pište, jestli je to na malý či velký plech. Dala jsem to na malý a buchta vyběhla jako blázen. Možná kdyby byla na velkém plechu, rozlila by se po ní pěkně ta poleva a chutnalo by lépe.

  • Magdalena Moskowitz | 9. 2. 2007 20:38

    Jeste vcera v noci jsem to pekla-ale na dva zpusoby.1 recept bez cukru s ALTERNOU a jeden opravdu na sladko. Oba jsou vynikajici, ale ja mam radeji ten sladky, asi proto, ze jsem dala vice rumu!!!

  • Zuzka | 8. 2. 2007 16:47

    Šalamouna dělá moje mamka už kolik let a je STRAŠNE DOBRÝ!!! Dávám za jedna, i když recept znám dlouho. Doporučuji.

  • dana | 7. 2. 2007 19:26

    Buchtu pecu s uspechem nekolik let a pridavam kompotovany angrest.

  • Ivana M. | 3. 2. 2007 12:49

    Výborné!!!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:37

    Dobrá a rychlá buchta. Jenom já jsem milovnicí tmavších těst, takže příště dám kakaa trošku víc.

  • Mirka G. | 7. 1. 2007 20:10

    Tento koláč robievam, ale pridávam do cesta kompót. Uviedla som ho tu ako Koláč z kompótu. Kompót mu dodáva vláčnosť a šťavnatosť.

  • Flour | 7. 1. 2007 19:45

    Výborné. dělala jsem pro návštěvu a musela jsem jim dát kus sebou, jak jim chutnalo. Pekla jsem při 170 °C a krásně se upeklo. Posypala jsem částečně kokosem a částečně sekanými nesolenými buráky.

  • Lucie Bernhartová | 7. 1. 2007 17:59

    Tak jsem zhruba před hodinkou dopekla...jsme na to dva a půl pekáče uz je fuč (stejně tak mé novoroční předsevzetí, že po 17:00 nebudu jíst, ale nemohla jsem odolat). Ve směsi jsem také měla hrudky, ale šlehač to jistí...1/3 jsem posypala kokosem, druhou oříškama a třetí strouhanou čokoládou - po té se mohl utlouct přítel. Pekla jsem mírně, ke konci jsem přidala.

  • possum * | 30. 11. 2006 11:02

    A jeste rychlejsi je z mikrovlnky. :-)) Musi se ovsem dekat z polovicni davky, a podle sily mikro asi 7 minut.

  • Jíťa | 22. 11. 2006 17:54

    První buchta, kterou jsem kdy pekla a moc se mi povedla, to je snad zázrak, děkuji

  • Ivana Petrová | 22. 11. 2006 15:33

    Na to jaká je to rychlovka, je opravdu výborná. Mám ročního syna a většinu jídel teď hodnotím podle délky přípravy, takže fakt bomba.

  • janit xxxc | 19. 11. 2006 19:21

    ahoj. bude to můj první řez, tak snad to nezkazím. jen by tu mohlo být přesněji nápsáno kolik je čeho (na dkg a ne na hrnky) Napíšu výsledek. Ps bude to jako dárek k mamčiným narozeninám.

  • Věra | 15. 11. 2006 22:25

    Já do tohoto moučníku nedávám rum,ale přidávám nakrájené kompotové broskve.Je pak ještě vláčnější...

  • mandarinka.7 | 17. 9. 2006 15:12

    Rychlá,lehká příprava,konečně schládla a už se baští.Neměla jsem na posypání kokos ale vůbec to nevadí protože vysledek je super.Je to fantastické dávám 1* doporučuji všem vyzkoušet.

  • Lenka Zavřelová | 5. 9. 2006 17:05

    Romano, dělávám ho často, ty hrudky by se udělaly asi každé. Buď musíte pořádně zamíchat, ale já volím jednodušší variantu a vytáhnu na to pro jistotu metly, abych nemusela honit každou hrudku vařečkou. Je to pak hezky hladké.

  • Romana Nováková | 26. 8. 2006 18:30

    Ráda zkouším nové recepty, tak jsem zkusila a musím ho pochválit. Dala jsem jen 1,5 hrnku cukru a stačilo to. Chtěla bych se zeptat, čím to je, že když jsem do směsi zamíchala mouku, tak se mi udělaly hrudky? Musela jsem to pak propasírovat přes cedník. Děkuji a hodnotím 1.

  • Jana Kutačová | 16. 8. 2006 16:51

    Upekla jsem a mohu říct,že je opravdu jednoduchý a dost dobrý.Použila jsem do těsta hrst ořechů a rozinek,místo rumu přidala rumovou tresť a výsledek byl na jedničku.Takže chválím a hodnotím jedničkou.:o))

  • Handula | 27. 7. 2006 09:50

    nedávno jsem na tento recept narazila,vyzkoušela - velmi rychlý moučník-dávám za 1.Zvládnou ho i začátečnice

  • Nataša Třešňáková | 6. 6. 2006 21:44

    Také tento moučník dělám poměrně často, byť u nás je znám pod názvem Mokré řezy...

  • katka | 6. 6. 2006 15:47

    Já tuto buchtu dělám taky, ale bez rumu. Je dobrá a hlavně rychlá....

  • Fleur | 3. 6. 2006 18:05

    MŇAMKA

  • Zdenka Rysová | 9. 5. 2006 18:20

    tak sem to vytahla teď z trouby...teda z remosky, protože na kolejích troubu nemáme a msim říct že i ta to zvládla...krásně to voní a už to chladne u okna...doufam že mně s tim přítel nevyhodí....mně to moc chutná, trochu mně zarazilo že těsto je tak řídké a i polevy bylo dost,ale vše je v pořádku...díky

  • Alice | 20. 3. 2006 20:32

    Sice jsem směs, která se má v hrnci pouze spojit, omylem uvařila i když je v receptu napsáno nevařit, ale i přesto byli vynikající a všem ohromně chutnali. Výborný recept a já dávám 1.

  • tereza | 11. 3. 2006 15:20

    my tomu říkáme doma Šup do trouby...

  • Jana Tomčíková | 7. 3. 2006 15:46

    Hodnotím za jedna, jednoduchá, rychlá příprava a dobrá chuť.Půlku jsem posypala mletými vlašskými ořechy a půlku kokosem.S ořechy nám chutnalo více.Jinak jsem dala i trošku rumu a chutnal i dětem.

  • Eva | 6. 3. 2006 10:22

    zkoušela jsem všechny možné poznatky z komentáře + vlastní odvahu :o) a výsledkem byly náramné pochoutky a velká pochvala rodiny. Díky!

  • Lenka Zavřelová | 1. 3. 2006 13:59

    Mě chutná míň,ale malé dítě už taky nejsem.To je tedy ale zvláštní,že? Prostě jsem ho chtěla vyzkoušet, když ho všichni tolik chválí. A pokud jde o ten rum, řekla bych, že se dává i do dětských dortů (já ho tedy nedávám), tak proč si hned myslet, že by jim neměl chutnat. Není zde uvedeno, že není pro malé děti. Prostě jsem vyzkoušela a píšu svůj názor.

  • Emča | 1. 3. 2006 12:09

    Lenko, je logické, když máte malé děti, tak jim asi rum nebude chutnat, tak proč jste ten recept s ním dělala? To je nepochopitelné. Mě to s rumem chutná, ale to je věc názoru.

  • Lenka Zavřelová | 1. 3. 2006 10:56

    Řezy jsem právě vyzkoušela. Kdybych neznala můj starý recept obdobný, tak by mi chutnal. Ale musím konstatovat, že původní bez rumu je lepší, vláčnější,..no a dětem ten rum tam nechutná. Já dávám 1/2 hrnku vody, mouky hladké 1 a 1/2 hrnku a jinak vše stejné. Odeberu jen 1/2 hrnku a nedolévám ničím-hezky se roztírá, je hustější směs a vsákne také. Nemá chybu, u nás frčí hodně.

  • XY | 24. 2. 2006 22:32

    Lenko, určitě je vyzkoušejte, jsou vynikající dělám je podle tohohle receptu už asi rok, jsou měkoučné a zavoní celý byt no hlavně rumem a tím kakaem, zase udělám

  • Lenka Zavřelová | 24. 2. 2006 22:05

    Znám je jako Hop do trouby a bez rumu. Tyhle určitě vyzkouším, děti koláč zbožňují. Je vláčný, vlhký, sladký, nadýchaný a HLAVNĚ je to raz dva.

  • Karolina Líbalová | 10. 2. 2006 13:55

    S ořechy výborné samozřejmě i bez nich, ale s ořechy lepší

  • Anonym | 2. 2. 2006 13:18

    Tento recept znam jiz dlouho a nase rodina ho miluje.

  • lenka žilková | 29. 1. 2006 18:21

    Cukru jsem dala jen hrnek a půl a stačilo to.Jinak moc dobré,taková vlhká buchta.Jednoduché.

  • Anna | 6. 1. 2006 14:23

    Tak těmto řezům říkám, FOFR BUCHTA, je to opravdu dobré ať už posypané ořechama mletýma nebo kokosem. Mensi rada, já než naliju na buchtu tu směs, tak ji nahusto propíchám vidličkou, je to výborný a dělám ji často.

  • Anonym | 11. 10. 2005 19:59

    Fakt mňamka

  • Kája | 8. 9. 2005 16:18

    To je dobrý nápad s těmi ořechy, určitě vyzkouším, tyto řezy milujeme

  • Lubka Stevcekova | 8. 9. 2005 13:12

    Tento kolac je super. Odporucam do cesta pridat postruhane orechy alebo kusky cokolady.

  • Mirek | 16. 7. 2005 09:39

    Řezy voní vánocema, jsou výborné. Určitě jsme je nepekli naposledy.

  • Di | 9. 6. 2005 17:45

    Zkuste také kakaovník (viz recepty), právě jsme ho dojedli. Připadá mi podobný a možná ještě méně pracný.

  • Alis | 8. 6. 2005 21:56

    A. ! tyto řezy jsou vynikající, rychlé a jsou dobré právě proto, že nedusí, ale jsou pěkně nasáklé polevou.

  • A. | 7. 6. 2005 22:24

    To je chvály, to je chvály a zatím je to moc mokré a měkké

  • Anonym | 4. 6. 2005 19:10

    Výborné, vláčné

  • Anonym | 6. 5. 2005 22:17

    Výborné, už dělají všechny moje kolegyně

  • HK | 4. 5. 2005 08:53

    Je to vážně dobré. A jednoduché. Už jsem doporučila dvěma kamarádkám:-)

  • Rusalka | 16. 4. 2005 19:45

    Pro Káju - mám to vyzkoušený,peču to už několik let na 180°C 25 minut a nemusím se starat o to kdy snížím teplotu na 160°C.Nastavím minutky a můžu připravovat něco jiného.

  • Jarinka | 29. 3. 2005 11:44

    Šalamounské řezy jsou vynikající. Tip: Těsto jsem nechala světlé a do "tukové zálivky s rumem" jsem přidala kakao, barevně to pak ladilo oku. Navrch jsem ještě postrouhala čokoládou na vaření. Doporučuji!!!

  • Jana Mrázová | 24. 3. 2005 21:40

    Vyzkoušela jsem a musím říct, že to je super a to nejlepší, co jsem kdy upekla!!!! Jeden pekáč je málo:-)

  • Anonym | 20. 3. 2005 20:47

    Rychlé, dobré

  • Abies Alba | 19. 3. 2005 17:45

    Na to, jak málo je s tím práce, je to dobré, ale dost sladké. Nestačilo by tam dát méně cukru? Mám obavy kvůli polevě.

  • jaja 13 | 17. 3. 2005 09:04

    Přistupovala jsem k tomuto receptu s lehkou nedůvěrou protože v něm není žádné mléko, ale bylo to zbytečné. Vynikající. Abych vyřešila dilema ořechy - kokos, dala jsem do těsta hrst sekaných vlašských ořechů a povrch posypala kokosem. Nemá to chybu.

  • Pája | 16. 3. 2005 09:05

    Vynikající !!!!!!!!!!!!! Včera večer jsem buchtu upekla a dneska ráno se dojedla ke snídani. Doporučuji.

  • Jana Mrázová | 8. 3. 2005 21:57

    Vyzkoušela jsem a musím říct, že je to moooooc dobré!!! Doporučuji všem!!! Všichni si moc pochutnali

  • Lidka | 5. 3. 2005 14:15

    Taky jsem to s kokosem trošku přehnala, ale jinak to bylo moc dobré a rychlé.

  • Zdena Kováčová | 4. 3. 2005 09:59

    Včera jsem moučník upekla. Byl opravdu vynikající.Akorát jsem dala hodně kokosu a padal. Asi by bylo lepší nalít směs až na kokos.Ale jinak neměl chybu. Doporučuji.

  • Jana | 1. 3. 2005 19:07

    Neuvěřitelně snadné a přitom vynikající jako nějaký hodně pracný dortík

  • janca | 28. 2. 2005 18:53

    Vynikajúci...Máme tam radi veĽa rumu...dakujem za recept...Hádam jediný čo sa zje celý

  • Alena | 24. 2. 2005 19:09

    Tento recept peču již dvacet let. Doporučuji kombinovat na posyp použít mleté ořechy se strouhanou čokoládou. Po nakrájení na čtverečky a ozdobení šlehačkou je z toho výroborný moučník pro hosty.

  • liddy xxx | 21. 2. 2005 09:15

    Opravdu dobré a jednoduché. Upeklo se mi to dobře i v dortové formě a jen se 3 vejci. Úplně stačila. Doporučuji.

  • Anonym | 20. 2. 2005 14:17

    Výborné, rychlé na práci i na jedení!!

  • Stáňa. | 19. 2. 2005 14:05

    Výborné. Pekla jsem minulý týden posypané kokosem, teď jdu péct znovu sypané ořechy.

  • jana novotna | 16. 2. 2005 19:10

    je to moc dobry, a hlavne jednoduchy moučnik.mnam mnam.

  • Alina | 14. 2. 2005 18:52

    Marie má pravdu. Je to super!!!!!!!!!!!!

  • marie krejzarova | 13. 2. 2005 14:11

    Tak jsem ji dnes vytvořila,ani ještě nevychladla a hned jsem jí šla vyzkoušet.Je suprová.Chodím stále ochutnávat,jen mám obavu,aby něco zůstalo až se rodinka vrátí.

  • Majka | 12. 2. 2005 16:51

    Víc nasáklé jsou pouze okraje buchty, kde bývá trošku tenčí, musí se rychle pracovat stěrkou, ale vůbec to není na závadu. O tyto kousky bývá u nás největší rvačka, někde se jí říká " mokrá buchta ", my jí říkáme " hop do trouby ", díky snadné a rychlé přípravě.

  • marie krejzarova | 12. 2. 2005 16:34

    Není moučník moc nasáklí když se poleje?Mám obavy, že to bude jako houba.

  • Pavla | 11. 2. 2005 13:02

    Ja jeste hned po upeceni moucnik propicham vidlickou a pak az naleju poleju.

  • peta | 7. 2. 2005 13:09

    vyborne rezy, vcera jsem pekla a uz se po nich zaprasilo

  • Maida | 6. 2. 2005 19:08

    taky s rumem nešetřím a řezy byly supééér!

  • Anonym | 5. 2. 2005 19:34

    Jano, s rumem nešetři!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Staňka | 5. 2. 2005 19:16

    Výborné, vláčné a dlouho vydrží, když je rodina hned neobjeví

  • Pavla | 3. 2. 2005 17:06

    Je to dobre, ale my to radeji posypane sekanymi orechy:-)

  • Jana z VM | 3. 2. 2005 08:24

    Včera jsem je vyzkoušela, je to velice rychlé, jednoduché. Pekla jsem při 170 st. asi 25 minut, jsou výborné. Daly by se udělat jako dort, prožíznout, potřít šlehačkou, možná ještě přidat ovoce. Taky by to bylo dobré, protože těsto je vláčné a měkké.

  • daffne daffne | 31. 1. 2005 15:03

    Ŕezy jsem vyzkoušela tento víkend a jsou výborné.Ještě nestačily vychládnout a už jsme se do nich pustili.

  • Jana | 30. 1. 2005 13:44

    gabiko - rumu dáme podle chuti, mimochodem, právě si na něm pochutnávám (na tom moučníku s rumem, ne jen na tom rumu :-)já znám ten moučník původně posypaný mletými ořechy - v kombinaci s tím rumem taky móc dobré...my mu doma říkáme Herák :-)

  • gabika | 29. 1. 2005 19:25

    "pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem" kolko rumu? Dolejeme do celého (1/4 l) hrnčeka???Dakujem

  • vlaďka | 26. 1. 2005 12:46

    moc dobré, já tomu říkám Černý expres

  • Hanka | 22. 1. 2005 12:32

    Moc dobré, hlavně, že to není suché, ale pěkně vláčné

  • Anonym | 21. 1. 2005 08:03

    Vyborne!!!

  • HANKA | 17. 1. 2005 17:10

    Tento recept znám pod názvem-ŠUP-ŠUP.Opravdu je dobrý.

  • Květa Dostálová | 11. 1. 2005 18:51

    Dělala jsem sypané kokosem jako vánoční moučník, byl vláčný a všem moc chutnal, návštěvy si odnášely recept

  • Alis | 9. 11. 2004 21:18

    Pro Káju: pečte při 180 °a po zapečení snižte teplotu na 160 °a dopečte

  • Alis | 9. 11. 2004 21:16

    Dělám pravidelně, sypu buď kokosem nebo ořechy, všem návštěvám chutná

  • Alena | 9. 11. 2004 09:08

    Zkoušela jsem je o víkendu a všem moc chutnaly. Jsou jednoduché a dobré.

  • Luba | 27. 7. 2004 22:04

    Senzační, dělám často a vždy se povede

  • Kája | 1. 7. 2004 20:58

    Nemám zkušenosti, taky bych chtěla koláč vyzkoušet, ale nevím při kolika stupních mám pect. Poradí mi někdo?

  • Jája | 1. 7. 2004 20:57

    Dobré, rychlé.

  • Anonym | 29. 6. 2004 19:04

    Souhlasím, je to moc dobré, posypané kokosem a s neslazenou šlehačkou

  • Andrea Tomsova | 28. 6. 2004 22:29

    Jednoduché a rychlé. Moc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Prdelky

Prdelky

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

72
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
26
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
  • Recepty.cz
  • Šalamounské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact