Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a přidáme ještě trošku kvasnic. Za 1 a 1/2 týdne až se tekutina vyčeří opatrně slijeme, aby kal zůstal ve sklenici.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Libor Kučera
|5. 9. 2010 23:38
Ta rýže má být propláchnutá?
Zuza
|9. 11. 2007 20:06
olouvám se ze ty hrubky :-) byla jsem trochu rozčilená manžel si to četl a pěkně se smál :-)
Radka Hudská
|9. 11. 2007 11:37
Zuzo nerozčilujte se, vždy je to věc názoru, protože každému chutná něco jiného a jak víme všichni jsou složité recepty u kterých i malá chyba znamená, že už to není to ONO. Jen jednu věc bych chtěla zmíněnému anonymu- AŤ MÁM NÁZOR JAKÝ CHCI NESTYDÍM SE ZA NĚJ A VŽDY SE POD NĚJ PODEPÍŠI JMÉNEM.
Lenka
|9. 11. 2007 10:45
Zuzanko, každý má právo na svůj názor i anonym.(Třeba má fajnovější nosánek)Já bych z obyč.kvasnic taky měla strach ale když je tu potvrzeno že je pitíčko dobré i s nimi tak proč nevyzkoušet
Zuza
|9. 11. 2007 09:48
Anonime už jsi psal i na Vánboční cinzano že? nikoho nezajímá že tobě jsou kvasnice hodně cítit!!! Já už mám slito anechávám stát kal už jsme i ochutnali a je dobré. dělala jsem podle Vánočního cinzana.
Anonym
|8. 11. 2007 16:59
Obyčejné kvasnice jsou cítít a to tak, že hodně. Jednou jsem zkusila a už nikdy více.
Radka Hudská
|8. 11. 2007 14:17
používám klasické kvasnice
A B
|8. 11. 2007 14:12
kvasnice jsou myšleny klasické na pečení nebo kvasinky co se dávají do domácího vína?