Krupicový cukr roztavíme na karamel, zalijeme mlékem, rozmícháme a povaříme na hladký krém.Do misky prosijeme moučku a po částech přidáváme karamel a...
více o Poleva na větrníky
Varianta A: bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni. Šleháme do zhoustnutí - hmota teplá a pak vmícháme mleté ořechy.
Varianta B: bílky s cukrem...
více o Laskonky bílé
Prosejeme sypké a přidáme změklé máslo + ostatní suroviny, nezapomenout na sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v lednoci ztuhnout....
více o Pomeranč na 4x
Smícháme prosátou hladkou mouku, mandle, cukr nebo sladidlo a kakao. Přidáme jogurt, žloutek a změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Lehce vymažeme...
více o Košíčky s mango náplní i DIA
Nejprve na malé proužky papíru napíšeme různá přáníčka. Cukr vyšlehámje s vejcem do pěny, přimícháme hladkou mouku, kakao, skořici, škrobovou moučku a...
více o Novoroční štěstíčka
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru...
více o After Eight- makronky s mentolovým krémem
Cukr s vodou dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a vaříme, až se začnou dělat velké bubliny. Plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, vylijeme do...
více o Salónky
Do hrnce dáme cukr a med, přidáme 5 lžic vody a vaříme asi 3 minuty.
Do vzniklého karamelu vmícháme pomerančovou kůru.
Smetanu uvedeme do varu,...
více o Smetanové karamelky
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého...
více o Kaštany
Do prosáté mouky s kypřícím práškem a cukrem, přidáme na malé kousky nakrájené změklé máslo, vejce a kokos. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto,...
více o Kokosové ořechy s krémem
V hrnci rozpražíme kostky cukru a opatrně dolijeme vodou rozvaříme a přidáme vínovici a tresť. Promícháme a necháme v láhvích týden odpočinout....
více o Rum
Linecké těsto rozválíme na plát o síle asi půl cm a vykrájíme kolečka o průměru cca 4 cm. Polovinu z nich upečeme a druhou jen předpečeme asi 5 minut....
více o Krémové čapky
Mouku prosijeme na vál, přidáme ostatní suroviny mimo marmelády a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme cca 2 hod. odpočinout v lednici. Z...
více o Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a na konec přijejeme olej. Hotové těsto nalijeme na plech s...
více o Čokoládová roláda s banány
Cukr pokropíme vodou a za stálého míchání upražíme na zlatavý karamel, odděláme z plotny, opatrně přilejeme 1,5 dcl mléka dáme na plotnu a povaříme. V...
více o Karamelový likér
Rozpustíme cukr s vodou a přidáme omyté ovoce, přelijeme brandy, zavážeme kvůli vzduchu a necháme 14 dnů stát, pak přefiltrujeme....
více o Ovocný likér II.
Do vodky nalámeme vanilku, rozmícháme kakao a necháme 5 dnů stát - denně promíchat. Mléko s cukrem převaříme, vychladíme a přidáme s citronovou šťávou...
více o Kakaový likér III.
Smetanu, cukr, vanilkový cukr převaříme, nalijeme na kokos a necháme 1 hod. stát. Pak přidáme vínovici, přecedíme do láhve, uzavřeme a necháme v...
více o Kokosový likér
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem....
více o Domácí fernet
Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a...
více o Saké - činzáno
Z výše uvedených surovin kromě nutelly vypracujeme těsto, kterým plníme formičky ořechů. Formičky pečeme na 170 °C. Upečené vyklopíme a vychladlé...
více o Ořechy plněné nutellou
Utřeme nutellu s máslem do pěny, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, mouku prosátou a smíchanou s kypřícím práškem, uděláme tužší těsto...
více o Nutellové rohlíčky
Do větší mísy dáme vše kromě ořechu a šlehačem spojíme. Vmícháme ořechy, vylijeme na plech vymaštěný a vysypaný a upečeme. Podle typu trouby 150-170...
více o Hrnečkový perník - litý
Těsto vypracujeme a plníme do košíčků velikosti dle toho, co budeme mezi ně dávat. Upečeme a vychladlé slepujeme vždy dvě k sobě želé hmotou - Bonpari...
více o Dětské překvapení
Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým...
více o Indiánky
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si...
více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky...
více o Černé trubičky
**Asi na 40ks.**
Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím...
více o Kokosky jako z cukrárny