Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vlocka
|16. 12. 2016 19:15
ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala
Olina
|5. 2. 2016 20:44
:-* :-* Výborný
Olina
|5. 2. 2016 20:40
Výborné, chutnal všem :-*
Kadlecová Jana
|12. 1. 2015 06:47
Byl moc dobrý, děkuji.
Barča
|15. 1. 2012 20:18
<3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3
Mirka
|13. 9. 2011 13:21
U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)
Mony
|7. 7. 2011 12:43
byl super :-P
Maruška
|31. 5. 2011 21:37
Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.