Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3 minuty. Nudle scedíme a necháme chladnout.
2
Z tuňáka slijeme olivový olej, který dáme na rozehřátou pánev. Tím ušetříme kalorie za přidání oleje olivového z láhve. Na oleji necháme za občasného promíchání osmažit zeleninu.
3
Po cca 5 minutách přidáme fazole i s nálevem a na jemno nakrájenou cibuli. Za občasného promíchání dochutíme solí a pepřem a na pánvi děláme, až je zelenina měkká.
4
Do misky si připravíme tuňáka, kterého vidličkou rozmělníme na kousky. Přidáme hořčici a nakonec směs z pánve. Přidáme nudle a promícháme. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby a přidáme bazalku a petrželovou nať (i sušenou).