• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlý nepečený moučník z polenty
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý nepečený moučník z polenty

autor: twiGGy4
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý nepečený moučník z polenty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polenta (instantní)
    • mléko
    • voda
    • hnědý cukr
    • sůl
    • ovoce
    • oříšky
    • hořká čokoláda
    • ovesné vločky
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme kaši z polenty. Vždy na 1 díl polenty připadnou 4 díly tekutiny - v tomto případě dávám 2 díly vody a 2 díly mléka (ale lze uvařit pouze z vody). Do (nejlépe teflonového) hrnce dáme vařit mléko s vodou, špetkou soli, přisladíme cukrem, můžeme vhodit hrst rozinek. Až začne tekutina vřít, pomalu za stálého míchání vsypáváme odměřený díl polenty a metličkou míchame až do zhoustnutí kaše (cca 3 minuty).
2
Je na každém, jakým způsobem si kaši dochutí, důležité je zachovat poměr tekutin k polentě. Takže místo cukru a rozinek můžete přidat např. med, strouhaný kokos, vanilkový cukr, skořici, atp. Je možné též část vody/mléka nahradit šťávou z kompotu. Všechny tyto ingredience přidáváme ještě před vmíchaním polenty.
3
Připravenou kaši rovnoměrně rozprostřeme do nádoby vyložené pečícím papírem a povrch uhladíme mokrou stěrkou (kaše lepí). Výška vrstvy by měla být 1,5 - 2 cm. Nahoru potom naklademe ovoce, oříšky, čokoládu atp. - podle chuti. Necháme zchladnout a když polenta ztuhne, můžeme podávat.
4
**Tipy:**
5
\\
6
//Banánovo-čokoládová polenta// - na polentu poklademe plátky banánu a posypeme strouhanou vysokoprocentí čokoládou.
7
//Oříšková polenta// - na pánvi opražíme směs oříšků s ovesnými vločkami a touto směsí potom posypeme polentu.
8
//Polenta s ovocným želé// - polentu poklademe kousky ovoce a přelijeme dortovým želé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Rychlý moučník

Rychlý moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Nepečené Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Hořká čokoláda Mléko Oříšky Ovesné vločky Ovoce Polenta Rozinky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Marinované špízy

Marinované špízy

Žampionová játra

Žampionová játra

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

87
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
44
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
23
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Rychlý lahodný tvarohový koláč
Rychlý lahodný tvarohový koláč
Rychlý moučník
Rychlý moučník
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný
Rychlý ovocný koláč
Rychlý ovocný koláč
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý pangasius s ananasem
Rychlý pangasius s ananasem
  • Recepty.cz
  • Rychlý nepečený moučník z polenty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact