Z vody a hladké mouky připravíme jíšku. Na tuku na smaženění do zlatova osmažíme na jemno nasekanou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené párky, osolíme, opepříme a restujeme. Přilijeme vodu a ochutíme sojóvou omáčkou (nešetříme). Zahustíme jíškou. Přidáme hořčici. Pokud se vám zdá, že omáčce něco chybí, přidejte znovu sojovou omáčku.
2
Podáváme např. s rýží.
3
Všechny ingredience jsou podle oka, podle toho,kolik omáčky chcete. Já jí dělala jednu pánev cca na 1 sáček rýže a to bylo: půl malé cibulky, 2 nožičký párku, 2 lžíce hořčice... cca 2-3 naběračky omáčky. Pro představu... Omáčku je nutno ochutnávat a dochucovat dle chuti. Je rychlá jednoduchá a moc dobrá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
englicka
|12. 1. 2007 21:47
já takto také zahušťuji např.omáčku když není dost hustá,ale jako náhrašku za jíšku mě to nikdy nenapadlo.o))ale co nikomu to tak třeba vyhovuje..
Jana Kutačová
|12. 1. 2007 17:16
market,Leni: já si myslím,že to je myšleno jako"záklechtka"-mouka rozmíchaná v malém množství vody.Tím se pokrm zahustí bez nějakého velkého přísunu kalorií(jen ta výsledná chuť není úplně to pravé,když se dělá třeba zásmažka na máslíčku:o).Já takto zahušťuji např.omáčky,když neodhadu zcela množství tekutin a zdá se mi pokrm řidší než by měl.Rozmíchám vodu s moukou nebo s trochou solamylu a vliju po trošce do omáčky nebo polévky.Já tvrdím,že to ani není poznat,ale kdo ví....:o))
englicka marketa
|12. 1. 2007 12:36
myslím,že stejně jako z másla,ale jistá si teda nejsem,nikdy jsem takto jíšku nedělala.ale pro dietáře asi vychytávka:o)))budu si pamatovat:o)))