Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme na kolečka pokrájenou cibuli a kousky rajčat. Není třeba podlévat ani mastit. Filé pustí vodu. Přikryjeme.
2
Pečeme cca na 200 stupňů po dobu 15 minut. Poté odekryjeme, na porce rozdělíme nahrubo nastrouhaný eidam smíchaný s jogurtem. Krátce zapečeme (cca 5 min.).
Výborné, směs chuti kopru, česneku a citronové šťávy je vynikající. Neměla jsem čerstvý kopr, tak jsem použila naložený, cibuli jsem nakrájela nadrobno a rajčata na tenké plátky. Než jsem nakonec přidala sýr smíchaný s kysanou smetanou, slila jsem přebytečnou šťávu, kterou ryba pustila. Česnekem určitě nešetřete, na dva filety jsem dala dva větší stroužky. Dávám mezi oblíbené a určitě se k receptu zase brzy vrátím.