ks
mrkev
Čerstvá (případně i hrášek nebo kukuřice mražená nebo v plechovce)
olej
sojová omáčka
1
ks
bobkový list
Větší na osobu
3
ks
nové koření
2-3 kuličky na osobu
Postup přípravy receptu
1
Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a necháme 15 minut odpočinout v nádobě s vodou. Mezitím dáme vařit sojovou drť ve vodě s Masoxem (vaříme asi 10 minut, poté slijeme a dobře vymačkáme, pak důkladně pokapeme sojovou omáčkou). Místo sojové drti můžete použít čerstvé žampiony nakrájené na drobné kostičky. Mrkev rovněž nakrájíme na drobné kostičky. Mezitím dáme vařit rýži. Celkové množství vody je asi 2násobek množství rýže (1hrnek rýže=2 hrnky vody).
2
Vaříme na mírném plameni dokud se všechna voda nevstřebá. Solit můžeme před nebo až po uvaření. Na oleji prudce opečeme mrkev, případně další zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření a žampiony (pokud máme). Po chvíli pečení podlijeme trochou vody, osolíme a dodusíme, aby mrkev byla měkká. Vodu necháme zcela vyvařit, až začne olej prskat. Poté přidáme sojovou drť (pokud máme) a opražíme, nakonec vmícháme uvařenou rýži.