Příjemně lehký, letní moučník s chutí rebarbory potěší všechny milovníky sladkého. Vršek koláče zdobí dozlatova upečený bílkový sníh vylepšený mandličkami. Uvidíte, že se po tomto skvělém dezertu jen zapráší.
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě pečeme 5 minut.
Pak těsto vyjmeme a zasypeme drobně nakrájenou revení, kterou posypem 2/3 cukru a 20 minut pečeme.
3
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj mandle a potřeme koláč. Posypeme mandlemi a pečeme asi 5-8 minut, až sníh zezlátne a zpevní.
Nejlepší koláč co jsem kdy dělala. Poprvé jsem dělala s rebarborou, podruhé jsem k rebarboře přidala jahody a nemělo to chybu. Jediný koláč, co po mně chlapi doma požadují opakovaně :-)
Jen jsem ubrala cukru, jinak je opravdu moc sladký (na mně) a musím péct déle, ale to záleží na troubě.
Mischel
|31. 7. 2014 16:54
Recept jsem zkusila,ale je to přeslazené a šťáva teče proudem,těsto se tím tak nasáklo že nedrží pohromadě.Nevím jestli jste měli stejný problém,ale mě to moc nenadchlo.
Anonym
|20. 10. 2006 20:51
Zkusila jsem tento recept a všem moc chutnal. Píšu si ho do kuchařky mezi přední místa oblíbených:)(vlastně jsou to takové rychlejší hraběnčiny řezy)