Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, olej a sojovou omáčku, vše dobře promícháme a necháme alespoň krátce odležet. Pak na pánvi s troškou rozpáleného oleje vše za občasného promíchání osmažíme doměkka a dozlatova. Na závěr dle chuti můžeme do směsi přikápnou ještě trochu sojové omáčky.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, česnekovými topinkami nebo čerstvým pečivem.
3
Pokud chceme, můžeme si směs připravit klidně den předem a nechat jí v chladnu naloženou čekat na náš návrat domů, kdy jí jen vyklopíme do pánve...
4
Jestliže se rozhodneme pro sojové maso, doporučuji nudličky, které si předem uvaříme dle návodu na obalu. Poté pokračujeme dle receptu.
Jednoduché, rychlé, lehčí a moc dobré jídlo :-), děkuji!
Lenka
|14. 3. 2017 13:17
Recept jsem vyzkoušela, je to výborné, určitě udělám zase. Jen jsem vynechala zázvor kvůli dětem, nevím, jak moc tam bude pálit.. :-)
Tomáš
|15. 10. 2016 07:56
Celer doporučuji předem oloupat. Aby byl bez provázků. U když je krájen na malé měsíčky, je to lepší. Jinak řapíkatý celer je úžasná věc. Všem doporučuji. Recept určitě vyzkouším.