g
vepřové maso
(plec, kotlet, krkovice...) nebo drůbeží řízky, cca
sůl
pepř mletý
olej
250
g
fazolky
cca
česnek
tymián
nebo rozmarýn dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Maso pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a v rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka osmažíme doměkka a dozlatova z obou stran. Plátky masa vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přihodíme fazolky, které také orestujeme (jen na skus), ochutíme solí, nasekanými bylinkami, nastrouhaným česnekem, krátce za stálého míchání osmažíme, můžeme ještě osolit nebo zakápnout sojovou omáčkou a podáváme k přírodnímu plátku s bramborovou přílohou.