Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme masem tak, aby opečená strana byla nahoru a plátky byly naskládány jeden těsně vedle druhého bez mezer. Potřeme hořčičí a poklademe šunkovým salámem.
2
Na salám dáme na kolečka nakrájenou cibuli, opět jedno kolečko vedle druhého. Sýr nastrouháme a smícháme s dvěma vejci. Hmotu nalijeme na vrstvu cibule. Pečeme v horké troubě zhruba půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak dopékáme zhruba pět minut otevřené.
3
Jako příloha jsou dobré brambory, hranolky a zeleninový salát.
No řeknu vám, byla to BAŠTA!!! A protože jsem neveřila, že maso bude opravdu za půlhodiny hotové, dala jsem to do trouby moc brzo a potom jsme jen čichali a netrpělivě čekali, až bude 12:00. Moc dobré, až k nám přijde návštěva, udělám to jako slavnostní jídlo. Dávám za 1!
Ludvík Mašek
|9. 7. 2008 22:25
Recept jsme vyzkoušeli a je opravdu dobrý. Vřele doporučuji.
KatkaR
|9. 5. 2007 11:37
Zrovna to vařím, už potřetí :-) je to mňamka
Václav Říha
|11. 2. 2007 13:34
Super!!! Akorát jako přílohu jsme použili španělský hrách (cibulka+klobása na kostičky+hrášek-vše osmažit) Doporučujeme.Díky za recept...
Lidka Kábrtová
|5. 5. 2006 08:38
Jsem ráda, že chutnalo. U nás je tohle jídlo velmi oblíbené, olej se do pekáče už skoro nemusí dávat, maso pustí krásně šťávu a je křehoučké.
renča
|4. 5. 2006 21:04
Tento recept sem vyzkoušela a měl úspěch. Určitě ho budu opakovat.
Lidka Kábrtová
|6. 3. 2006 12:08
Děkuji za opravu, jen ještě prosím doplnit u 3/4 ty kilogramy....moc děkuji :-).
Kuchařka on-line
|6. 3. 2006 10:43
Opraveno.
Lidka Kábrtová
|5. 3. 2006 13:15
Dobrý den, prosím o úpravu receptu. Prosím o změnu názvu na Prezidentské maso, protože řízek přece jen znamená trošku jiný výrobek. V receptu prosím doplnit: 3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice. V receptu dále prosím doplnit: pečeme půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak ... Děkuji
Lidka Kábrtová
|29. 1. 2006 13:10
Děkuji za pochvalu, tohle jídlo patří u nás k favoritům. Dokonce si ho žádá náš kamarád afričan, který jinak vepřové vůbec nejí.