Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte droždí a rozmíchejte. Na teple nechte vzejít kvásek. Do zbylého teplého mléka dejte na kousky nakrájené máslo a sádlo. Až se rozpustí, zašlehejte žloutky. Do moučné směsi vsypte citronovou kůru, špetku soli a muškátového oříšku. Přidejte vzešlý kvásek a trochu propracujte. Vlijte zbylé mléko s tukem a vejci a vypracujte hladké těsto. Hněťte ho asi 10 minut, aby v něm bylo dost vzduchu. Poprašte ho moukou a nechte na teplém místě kynout asi 60 minut. Během kynutí si připravte náplně.
2
Na ořechovou náplň zahřejte smetanu. Přidejte mleté oříškym cukr, strouhanku a 2 minut povařte. Na makovou zahřejte mléko. Přidejte cukr, mák a krátce povařte. Odložte a vmíchejte rum, potom z mouky, cukru, másla a skořice vypracujte drobenku. Na tvarohovou náplň pečlivě promíchejte všechny ingredience kromě mandlových lupínků.
3
Vykynuté těsto rozvlálejte a vykrájejte z něj kolečka. Naskládejte jej ve větších odstupech na plechy vyložené pečícím papírem. Do středů vytvořte přitlačeným dnem hrnečku nebo skleničky prohlubně, rychle koláčky potřete rozšlehaným vejcem a lžičkou vkládejte náplně. Ořechovou ozdobte oříšky, makovou posypte drobenkou, tvarohovou mandlovými lupínky. Nechte ještě asi 15 minut kynout. Vložte do trouby vyhřáté asi na 200 °C a pečte, dokud okraje nezrůžoví (asi 12 minut). Koláčky nechte vychladnout a až před servírováním pocukrujte.